• Haberler
  • Gündem
  • Pakistan’da salgın haline gelen kırmızı göz hastalığı nedir?

Pakistan’da salgın haline gelen kırmızı göz hastalığı nedir?

Pakistan’daki Pencap eyaletinde, kırmızı göz isimli bir hastalık baş gösterdi. 100 bine yakın insanın bu hastalığa...

Pakistan’da salgın haline gelen kırmızı göz hastalığı nedir?
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Pakistan’daki Pencap eyaletinde, kırmızı göz isimli bir hastalık baş gösterdi. 100 bine yakın insanın bu hastalığa yakalanması ile bölgedeki okullar tatil edildi.

Halk arasında kırmızı göz olarak bilenen konjonktivit isimli hastalık kalabalık ve sıkı ortamlarda; çarşı, pazar, alışveriş merkezleri ve fabrikalar gibi yerlerde hızlı bir şekilde bulaşabiliyor ve yaygınlaşabiliyor. Kısaca göz akını ve göz kapaklarının iç yüzeyini koruyan konjonktiva isimli katmanda oluşan iltihaplar, gözde kırmızı bir renge sebep oluyor ve buna konjonktivit deniyor Mikropların yanı sıra alerjik reaksiyonların veya başka herhangi bir hasarın neden olabileceği bu hastalıkların semptomları arasında kızarıklık, sulanma, kaşıntı, ağrı ve batma, çapaklanma, gözleri açmada güçlük ve akıntı geliyor.

Damlacıkla da bulaşabiliyor

Hastalık temasın yanı sıra damlacık enfeksiyonu yoluyla da buluşabiliyor. Bu nedenle havlu, yastık veya benzeri eşyaların ortak kullanımıyla bulaşan bu hastalık, öksürme ve hapşırma gibi yollarla da yayılabiliyor.

Nasıl tedavi ediliyor

Hastalık, göz hastalığı ve hastalıkları hekiminin reçete ile yazdığı göz damlalarıyla tedavi ediliyor. Soğuk kompress uygulanması da hastalığın hızlı iyileşmesine katkıda bulunabiliyor.

HABER MERKEZİ

Bakmadan Geçme