Palamut 50 liraya düştü

Balık avı yasağının kalkmasıyla balık fiyatları da düşmeye başladı. Palamut bereketi yaşanan Karadeniz'de palamutun kilosu 50 liraya düştü

Av yasağının kalkmasıyla birlikte Doğu Karadeniz’de palamut bereketi yaşanmaya başladı. 1 Eylül’de denizlerdeki av yasağının sona ermesiyle, daha önce tezgahlarda 200 TL’yi aşan palamut fiyatı, av sezonunun ilk günü 100 TL’ye kadar düşmüştü. Dün gece balıkçı teknelerinin bol miktarda palamut avlamasıyla, bugün tezgahlar doldu taştı. Önceleri yüksek fiyatıyla dikkat çeken palamut, şimdi tanesi 50 TL’den satışa sunuluyor. Sabahın erken saatlerinde balık tezgahlarına akın eden vatandaşlar, uygun fiyata palamut satın almanın mutluluğunu yaşadı.

Rize Pazar’da balıkçılık yapan Murat Kurt, dün 100 TL’den sattıkları palamudun bugün yarı fiyatına düştüğünü belirterek, "Dün gece tekneler bol miktarda palamut yakaladı. Bu durum fiyatlara indirim olarak yansıdı. Bu yıl iyi bir sezon geçireceğimizi tahmin ediyorduk ve ilk günlerden itibaren bu bolluk yaşanmaya başladı. İnşallah sezon boyunca devam eder" dedi.

Palamudu 50 TL’ye satın alan vatandaşlar da, bu durumdan memnun olduklarını dile getirerek, "Dönerin kilosu 2 bin TL’yi buluyor. Lokantada 100 gram döner yedim, 200 lira ödedim. Palamudun tanesi 50 TL, neredeyse bedava. Bu sezon vatandaş palamuda doyacak inşallah" şeklinde konuştu.

Sezonun henüz başında olmasına rağmen bazı vatandaşların kasa fiyatlarını sorması dikkat çekerken, fiyatların ilerleyen dönemde yükselmesinden endişe duydukları gözlemlendi.   
 

Bakmadan Geçme