Paşinyan’dan Türkiye açıklaması

Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan, Ermenistan Ulusal Meclisi’nde yapılan “Ermenistan Cumhuriyeti 2021-2026 Yılları Hükümet Programı, 2022 Yılı...

Paşinyan’dan Türkiye açıklaması
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan, Ermenistan Ulusal Meclisi’nde yapılan “Ermenistan Cumhuriyeti 2021-2026 Yılları Hükümet Programı, 2022 Yılı Uygulama Süreci ve Sonuçları Raporu” toplantısında konuştu.

Paşinyan, Ermenistan’ın SSCB sınırlarını kabul etmesinin barışın sağlanması için gerekliliğine dikkat çekti ve “Barış, uluslararası ilişkilerimizde sadece bugün değil, gelecekte de Ermenistan Cumhuriyeti’ni, 1991’de bağımsızlığını kazandığı Ermenistan Sovyet Sosyalist Cumhuriyeti topraklarını, 29.800 kilometrekarelik bir toprak parçası olarak kabul etmemizle mümkündür. Başka ülkelerden herhangi bir toprak talebimiz yok, olmayacak da.” diye konuştu.

“TÜRKİYE İLE NORMAL İLİŞKİLER KURMAK İSTİYORUZ”

Karabağ konusuna da değinen Paşinyan, Madrid Prensipleri’nin kabul edildiğini hatırlatarak, “Karabağ’ın statüsünün belirlenmesi ve tüm sürecin Azerbaycan ile kararlaştırılması gerekiyordu. Karabağ’ı Madrid Prensipleri’ne göre Azerbaycan’ın bir parçası olarak kabul ettik. Müzakerelerimizin içeriği ile kamuya açıklananlarının uyuşmamasının bir sorun olduğunu söyledim. Bu nedenle bütün savaşlar, çatışmalar yaşandı.” dedi.

Türkiye ile ilişkilere de değinen Paşinyan, “Ülkelerimiz arasında normal ilişkiler kurmak için büyük bir fırsat var. Türkiye’deki yıkıcı depreme insani, komşuluk değerlerine dayalı bir mantıkla yanıt vererek fırsatı arttırdık. Türkiye hükümeti ve kamuoyu da bu şekilde algıladı.” şeklinde konuştu.

(E.S.)

Bakmadan Geçme