Payamlı Bardacık Festivali renkleniyor

Güzelbahçe Belediyesi tarafından düzenlenen 10. Payamlı Bardacık Festivali, ünlü isimlerin katılımıyla bu yıl daha da renkli geçecek.

10-11 Ağustos tarihlerinde Payamlı Köyü'nde gerçekleştirilecek festivale, ünlü manken İvana Sert ve sanatçı Suavi onur konuğu olarak katılacak.

En İyi Bardacık Yarışması Ünlü Jüriyle Değerlendirilecek

Bu yıl 10’uncusu düzenlenen Payamlı Bardacık Festivali'nde, Payamlı'nın en iyi bardacıkları jüri üyeleri tarafından değerlendirilecek. Jüri üyeleri arasında İvana Sert ve Suavi gibi tanınmış isimler yer alacak. Festivalde ayrıca konserler, halk dansları gösterileri ve çeşitli etkinlikler düzenlenecek. Ziyaretçiler, köylülerden alışveriş yapma imkanı bulacak ve festivalin keyfini çıkaracak.

Renkli ve Coşkulu Bir Festival

Güzelbahçe Belediye Başkanı Mustafa Günay, büyük emeklerle 10 yıl önce başlattıkları festivalin artık geniş bir katılıma ulaştığını belirterek, “Bu yıl da Payamlı Bardacık Festivali’nin 10’uncusunu büyük bir coşkuyla kutlayacağız. Vatandaşlarımız, rengârenk bir festivalle karşılaşacak. Kadınlarımızla birlikte sokaklarımızı boyadık, çiçek gibi yaptık. Festivalimizde İvana Sert ve Güzelbahçeli sanatçımız Suavi, hem onur konuğumuz hem de jüri üyesi olarak yer alacaklar" dedi.

Köylüye Destek Mesajı

Festivalin aynı zamanda tarımın önemini vurgulamak amacıyla düzenlendiğini ifade eden Başkan Günay, "Köylümüze desteğimiz bu yıl da devam edecek. Bardacıkları satın alıyoruz ve köylülerimizin ürünlerini satabilmesi için imkanlar sağlıyoruz. Toprağın bereketini koruyarak kalkınabiliriz. Tarım, medeniyetimizin temelidir ve köylülerimizin çalışmaları sayesinde sofralarımıza lezzetli ve sağlıklı ürünler gelebiliyor. Bardacık incirimiz, hem lezzeti hem de kalitesi ile bölgemizi temsil eden özel bir üründür. Bu festivalle, bardacık incirimizi tanıtmanın yanı sıra, tarımın ve çiftçilerimizin önemine dikkat çekmek istiyoruz. Köylülerimizin üretim süreçlerini kolaylaştırmak ve pazar imkanlarını genişletmek için çalışmalarımızı sürdüreceğiz” dedi.

Festival Detayları

Payamlı Bardacık Festivali, 10-11 Ağustos tarihlerinde, saat 14:00'te Payamlı Köy Meydanı'nda gerçekleştirilecek. Festivale katılmak isteyenler için, Atatürk Mahallesi Otobüs son duraktan saat 10:00’dan itibaren saat başı servisler kaldırılacak.

 

 

Bakmadan Geçme