Pegasus Hava Yolları'nda yapay zeka dönemi 

Pegasus Hava Yolları, kabin içi anonslarını yapay zeka destekli klonlanmış kaptan sesleriyle, yolcuların kendi ana dillerinde yapmaya başladı. 

Pegasus Hava Yolları, kabin içi anonslarını yapay zeka teknolojisiyle klonlanmış gerçek kaptan sesi kullanarak, yolcuların kendi ana dillerinde gerçekleştirmeye başladı. Bu yenilik, şirketin "Türkiye’nin dijital hava yolu" olma hedefinin bir parçası olarak, yolcuların seyahat deneyimlerini daha konforlu ve keyifli hale getirmek amacıyla hayata geçirildi.

Uygulama, ilk olarak 24 Eylül'de Sevilla seferinde devreye girdi. Yapay zeka destekli klonlanmış kaptan sesi, misafirlere İspanyolca olarak "Hoş geldiniz" diyerek yeni hattın açılışına dair bilgiler verdi. Proje, Ekim ayı sonuna kadar ilgili uçuşların tamamında uygulanacak.

HER UÇUŞA ÖZEL DİNAMİK ANONSLAR

Açıklamalara göre, Pegasus Innovation Lab, havacılık sektöründe yeni teknoloji ve inovasyonlar geliştirmek amacıyla geçtiğimiz yıl Silikon Vadisi’nde kuruldu. Bu laboratuvar, yapay zeka ile ses klonlama ve çok dilli anons sisteminin geliştirilmesinin arkasındaki güç olarak öne çıkıyor. Şirket, kadın ve erkek kaptanların sesini klonlayarak, her uçuşa özel dinamik anonslar yapılmasını sağlıyor. Anonslar, uçuş bilgileri, hava durumu, varış noktası, kaptan adı ve uçuş süresi gibi parametrelerle güncellenerek yolculara sunulacak. Pegasus Hava Yolları, bu projeyle yolcularına kendi dillerinde hitap ederek, kişiselleştirilmiş ve yenilikçi bir uçuş deneyimi sunmayı amaçlıyor.

Pegasus Hava Yolları'nda yapay zeka dönemi 

Bakmadan Geçme