Pehlivan’dan çiftçilere müjde!

Menemen Ziraat Odası'nın Kesikköy'deki deposunda konuşan Menemen Belediye Başkan Vekili Aydın Pehlivan, 'Saatte yaklaşık iki buçuk...

Menemen Ziraat Odası’nın Kesikköy’deki deposunda konuşan Menemen Belediye Başkan Vekili Aydın Pehlivan, “Saatte yaklaşık iki buçuk ton buğday eleyebilme kapasitesi olan bu makinemiz, çiftçimizin bir sonraki yıl tohumluk buğday elde etmesini sağlayacak. Böylelikle kazanan Menemen olacak, çiftçimiz olacak” dedi.

TASARRUF SAĞLAYACAK

Yeni makinenin, çiftçilerinin emeğini korurken, üretim aşamasında da çok büyük tasarruf sağlayacağını vurgulayan Pehlivan, “Saatte yaklaşık iki buçuk ton buğday eleyebilme kapasitesi olan bu makinemiz, çiftçimizin bir sonraki yıl tohumluk buğday elde etmesini sağlayacak. Çiftçilerimiz ürününü 3’e 4’e katlayacak. Böylelikle hem çiftçimiz kazanacak hem vatandaşımız kazanacak hem Menemenimiz kazanacak hem de ülkemiz kazanacak. Aynı zamanda çavdar, arpa ve yulaf gibi farklı ürünlerde işlem yapma özelliğine sahip makinemizin, başta çiftçimiz olmak üzere tüm sektör paydaşlarımıza hayırlı uğurlu olmasını temenni ediyorum. Yine çiftçimize fayda sağlayacak domates toplama makinesini de çok yakın zamanda ilçemize kazandıracağız. Küçüklüğümden bu yana traktör üstünde büyümüş, tarımsal üretimin zorluğunu, alın terini iyi bilen biri olarak, çiftçimizin, üreticimizin her zaman yanında olmaya devam edeceğim” diye konuştu.

65 TAŞINMAZ SATIŞA ÇIKTI

Menemen Belediyesi, Seyrek’te 1 milyar 663 milyon TL değere sahip 65 taşınmazın satışı için ilk adımı attı. Menemen Belediyesi, Seyrek’te satışlara devam ediyor. Resmi Gazete’de yayımlanan ilana göre belediye yönetimi yine Seyrek’te 65 taşınmazı satmak için vitrine çıkarttı. Satışa çıkarılacak parsellerden belediyenin 1 milyar 663 milyon TL değerinde gelir elde etmesi bekleniyor. İhale kapalı usul ile gerçekleştirilecek.

Haber Bülteni 

Bakmadan Geçme