Pehlivan’ın satış kararı mahkemelik

Yeni İzmir gazetesinden Berivan Kaya’nın haberine göre, Menemen Belediyesi'nin Seyrek'e bağlı Villakent Mahallesi'nde 160 ayrı parseldeki...

Pehlivan’ın satış kararı mahkemelik
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Yeni İzmir gazetesinden Berivan Kaya’nın haberine göre, Menemen Belediyesi’nin Seyrek’e bağlı Villakent Mahallesi’nde 160 ayrı parseldeki kamu arazileri geçtiğimiz günlerde parça parça satıldı. Satış CHP ve AK Parti cephesini karşı karşıya getirirken, arazilerin yarı fiyatına satıldığı iddia edildi. Seyrek tartışmaları devam ederken Menemen Belediyesi mülkiyetinde bulunan 1 milyon 501 bin 130 metrekare büyüklüğündeki parseli satma kararı aldı.  Resmi Gazete’de yayımlanan karara göre, Maltepe Mahallesi ile İzmir Serbest Bölge (İZBAŞ) arasında kalan ‘Menemen Serbest Bölgesi’ için muhammen bedel 435 milyon TL olarak belirlendi.

İPTAL DAVASI AÇILDI

Satış kararına Şehir Plancıları Odası İzmir Şubesi’nden tepki geldi. Satışa çıkarılan bölgenin ova niteliğinde olduğuna dikkat çeken ŞPO satış iptali için dava açtı.

Menemen Serbest Bölge kararının, İzmir-Manisa Planlama Bölgesi 1/100.000 ölçekli Çevre Düzeni Planı ile 1/25000 ölçekli İzmir Büyükşehir Bütünü Çevre Düzeni Planı ana kararlarına ve 3194 sayılı İmar Kanunu`na uygun olmadığını belirten ŞPO, Menemen Ovası (Gediz) büyükova koruma alanı içerisinde bulunan bölgenin, yapılacak faaliyet itibariyle büyük ovaya ve verimli tarım topraklarına olası olumsuz etkilerinin incelenmesi ve bu yönüyle değerlendirilmesi gerektiğini vurguladı.

PO açıklamasında, “ Meslek odaları olarak;  bilimsel ve teknik herhangi bir gerekçeye dayanmadan, üst ölçekli plan kararlarına ve mevzuata aykırı bir şekilde ilan edilen ve korunması gereken alanlar üzerinde geri dönülmesi mümkün olmayan zararlara neden olacak Menemen Serbest Bölgesi kararı ve gündemde olan taşınmazların satış kararından ilgili kurumları vazgeçmeye davet ediyoruz” ifadelerini kullandı.

(Y.K.)

 

Bakmadan Geçme