Pfizer yetkilisinden dikkat çeken itiraf!

Avrupa Parlamentosu'nda ilaç firmalarıyla yapılan oturuma katılan bir yetkili, koronavirüs aşısının yeterince test edilmeden piyasaya sürüldüğünü...

Pfizer yetkilisinden dikkat çeken itiraf!
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Avrupa Parlamentosu’nda ilaç firmalarıyla yapılan oturuma katılan bir yetkili, koronavirüs aşısının yeterince test edilmeden piyasaya sürüldüğünü söyledi.

Avrupa Parlamentosu’nda dün ilaç şirketleri oturumları gerçekleştirildi. Avrupa’da faaliyet gösteren birçok ilaç şirketinin CEO’su ve yetkilisi, oturumlara katıldı ve Avrupa Parlamentosu milletvekilleri tarafından sorgulandı.

Pfizer CEO’su Albert Bourla, oturuma katılmadı. Pfizer’i, şirketin yetkilisi ve müdür J. Small temsil ederken Hollandalı Avrupa Parlamentosu Milletvekili Rob Roos, Pfizer yetkilisini konuyya ilişkin olarak şu şekilde sorguladı: 

“Pfizer’in kovid aşısı piyasaya sürülmeden önce, hastalığın yayılmasını engelleyip engellemediği test edildi mi? Eğer test edildiyse, verileri komisyonumuzla paylaşmanız mümkün mü? Ve çok net bir cevap talep ediyorum: Evet ya da hayır. Teşekkürler”.

Pfizer yetkilisi, testlerin yapılmadığını itiraf ederek şu ifadeleri kullandı:

“Aşılar piyasaya sürülmeden önce bulaşmayı engelleyip engellemediğini biliyor muyduk? Hayır, haha. Bu, şey, biliyorsunuz, bilim hızında hareket edip piyasanın nasıl işlediğini öğrenmemiz gerekiyordu”.

Haber Merkezi

Bakmadan Geçme