Pınar Durak: UEFA'nın hukuksuz kararı kabul edilemez

UEFA, 2024 Avrupa Şampiyonası (EURO 2024) son 16 turunda kazanılan Avusturya maçında bozkurt işareti yapan A...

UEFA, 2024 Avrupa Şampiyonası (EURO 2024) son 16 turunda kazanılan Avusturya maçında bozkurt işareti yapan A Milli Takım oyuncusu Merih Demiral‘a 2 maç ceza verdi. Demiral’a verilen ceza, 3 maç men cezasından düşük olduğu için kararın Uluslararası Spor Tahkim Mahkemesi’ne (CAS) taşınamadığı öğrenildi.

Spor hukukçusu Av. Emine Pınar Durak, UEFA’nın verdiği kararın hukuki müeyyideler ve emsaller ile örtüşmediğini, bu kararın Avrupalı yetkililer tarafından tamamen Türk karşıtı bir tutum ile alındığını söyledi.

“EŞİTSİZ VE AYRIMCI BİR UYGULAMA”

Verilen kararın kabul edilemez olduğunu ifade eden Durak, “UEFA resmen skandal bir karara imza attı! Sırbistan formasıyla “Çetnik” selamı veren Tadic’e soruşturma dahi açılmazken, Weghorst “Aslan Pençesi” ile ceza almazken, Shaqiri’nin “Kartal” hareketi yapması sportif bir ceza sayılmazken UEFA’nın çifte standart uygulayarak haksız ve hukuksuz bir karar vermesi kabul edilemez. Uygunsuz Davranış başlığı adı altında “keyfi bir şekilde”, “istediğine” ceza veren UEFA’nın adaletten anladığı eşitsiz ve ayrımcı bir uygulamadır. Çifte standart uygulayarak asıl ayrımcılığı yapan UEFA’dır” dedi.

“TÜRK’ÜN BAŞARISINDAN RAHATSIZ OLANLARIN OYUNU…”

Hukukun herkes için eşit olması gerektiğine vurgu yapan Durak, “Bozkurt işareti Türk tarihinin ve kültürünün simgesi olup, ırkçı bir çağrışım yapmadığı aşikardır. Asıl hukuksuzluk, Irkçı Sırp çetelerin Boşnak Müslümanları öldürdükten sonra serçe ve yüzük parmağını kestiğinin bilinmesine rağmen bunu ırkçılık saymayıp soruşturma dahi açmayan UEFA’nın kararıdır. Bu utanç verici karar belli ki Türk’ün başarısından rahatsız olmuş ve adaletsiz kararını tarihe skandal olarak geçirmek isteyenlerin oyunudur. Hukuk herkese adalet sağlamadıysa orada hukuktan bahsetmek mümkün değildir. Mesnetsiz ve haksız kararı kınıyorum” diyerek sözlerine son verdi.

 

Bakmadan Geçme