Pizza ustaları Urla'da yarışacak

İlk kez düzenlenecek Türkiye Pizza Şampiyonası, 19 Ekim 2024 Cumartesi günü İzmir'in gastronomi merkezlerinden Urla'da, lezzet ve pizza tutkunlarını bir araya getirecek

Dünya genelinde tanınan isimlerin katılımıyla daha da renklenecek organizasyonda, Dünya Pizza Akrobasi Şampiyonu Umberto Napolitano ve 2019 Almanya Pizza Şampiyonu Luigi Dirma da yer alacak. Türkiye'nin dört bir yanından gelecek 32 yarışmacı, yaklaşık 300 kişilik seçkin misafir grubu önünde yeteneklerini sergileyecek. Yarışma, genç pizza şeflerine kendi deneyimlerinin yanında diğer şeflerin deneyimlerinden de faydalanma imkanı sunacak.

Türkiye Pizza Şampiyonasının ilkini Urla'da gerçekleştirmekten ötürü mutlu olduklarını belirten Etkinlik Organizatörü ve 2016 Almanya Pizza Şampiyonu Şahin Çiftçi, “Pizza Schule Deutschland ile (Almanya Pizza Okulu) Almanya'da her yıl düzenlediğimiz Pizza Şampiyonası'nın Türkiye'deki versiyonunu oluşturmak için yola çıktık. Amacımız, en iyi pizza şeflerini keşfetmek ve bu alanda yetenekli isimleri desteklemek.  Yarışmanın kalitesini artırmak ve tüm katılımcılara eşit fırsatlar sunmak için katılımcı sayısını sınırlı tuttuk.  Katılımcılar ve izleyiciler için unutulmaz anların yaşanacağı bu özel gün, gastronomi tutkunları için de kaçırılmaması gereken bir fırsat olacak” diye konuştu.

Lezzet Dernekleri Federasyonu'nun da katılacağı etkinlikte tanınmış iş insanları ve gurmelerden oluşan jüri en iyi pizzayı seçmek için bir araya gelecek. İlk üçe giren şefler, çeşitli ödüller, sertifikalar, madalyalar ve kupalar ile ödüllendirilecek.

Türkiye Pizza Şampiyonasının Jürisi şu isimlerden oluşacak: Prof. Dr. Gaffar Aslan, Tashoven Kurucusu Murat Bingül, Volkan Sintaç (İş İnsanı), Ahmet Günter Sezener (İş İnsanı, Venedik Pizza kurucusu), Bülent Akgerman (İş İnsanı), Haluk Özyavuz (Sanayici ve İş İnsanı), Şahin Çiftçi (2016 Almanya Pizza Şampiyonu), Umberto Napolitano (Dünya Pizza Akrobasi Şampiyonu), Luigi Dirma (2019 Almanya Pizza Şampiyonu)

Egebeta Urla Bazaar yerleşkesinde düzenlenecek etkinliğin ana sponsorluğunu Tashoven, üstlenirken, etkinliğe Zeus Pizzeria, Pizzaschule, Tuka Sunfruits, Sütçüoğlu, Söke Un, Namet ve Padronero firmaları da destek verecek.

Bakmadan Geçme