Polat çiftine şok karar!

Başsavcılık tarafından yapılan açıklamada, Polat çifti ile diğer şüphelilerin mal varlıklarına el konulduğu ve yurt dışına...

Başsavcılık tarafından yapılan açıklamada, Polat çifti ile diğer şüphelilerin mal varlıklarına el konulduğu ve yurt dışına çıkış yasağı getirildiği duyuruldu.

Dilan Polat ve Engin Polat çifti hakkında Mali Suçları Araştırma Kurulu (MASAK) raporu da gün yüzüne çıktı. Raporda, çiftin sahibi olduğu şirketler arasında şaibeli ilişkiler bulunduğu ve naylon fatura kesilerek vergi matrahının azaltılmaya çalışıldığına dair tespitlere yer verildi. Soruşturma kapsamında yer alan şirketler arasında Dilan Polat Güzellik ve Kozmetik Hizmetleri, Dilan Polat Estetik Sağlık Hizmetleri, Milda Gayrmenkul Otomotiv Sanayi, Dipomed Metikal Kozmetik, Dilan Mücevherat, Milan Polat İnşaat Turizm, Sıla Doğu Güzellik Kozmetik, Rise And Shine Kozmetik, Nez Demir Güzellik Merkezi, Engin Polat şahıs firması ve Engin Polat Alüminyum bulunuyor.

MASAK raporunda Dilan Polat’ın internet üzerinden yaptığı satışlardan elde ettiği gelirlerin vergi matrahını düşürmek amacıyla sahte belge kullanmış olabileceği belirtildi. Ayrıca, Dilan Polat’ın sahibi olduğu ‘Rise and Shine Kozmetik’ şirketinin de sahte belge düzenleyen bir firma olduğuna dikkat çekildi. Sahte belge düzenleyen 3 tedarikçi şirketten toplam 225 milyon 743 bin liralık mal alışının gerçek olmadığı tespit edildi.

Haber Merkezi

Bakmadan Geçme