• Haberler
  • İzmir
  • Polat'tan 'tüzük' çıkışı: Önseçim kalıcı olacak, kongreler üyeler ile yapılacak!

Polat'tan 'tüzük' çıkışı: Önseçim kalıcı olacak, kongreler üyeler ile yapılacak!

Yeniizmir.com Yazarı Sıla Arabacıoğlu’nun haberine göre CHP'de seçimlerin hemen arkasından 'değişim' tartışmaları başladı. Saat 09.00'da başlaması...

Polat'tan 'tüzük' çıkışı: Önseçim kalıcı olacak, kongreler üyeler ile yapılacak!
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Yeniizmir.com Yazarı Sıla Arabacıoğlu’nun haberine göre; CHP’de seçimlerin hemen arkasından ‘değişim’ tartışmaları başladı. Saat 09.00’da başlaması planlanan CHP Karşıyaka İlçe Kongresi, delegelerin tepkileri üzerine katılmamasıyla birlikte tüzük gereği aynı gün 13.00’a ertelendi. Divan başkanı CHP İzmir Milletvekili Rıfat Nalbantoğlu oldu. CHP İzmir Milletvekili Mahir Polat, CHP Genel Merkezi’nde yapılan tüzük çalışmalarına değindi.

‘CHP KARİYER PLANI İÇİN HARCANAMAZ’

CHP İzmir Milletvekili Rıfat Nalbantoğlu, “Gerçekten kutuplaşmanın ayrışmanın toplumda bölünmenin üst düzeyde yaşandığı süreçte 14 Mayıs seçimlerini gerçekleştirdik. Bütün bu bölünmeye rağmen halkımız yüzde 84 katılım ile demokrasiye sahip çıktı. Bu süreçten sonra ülkemizin karşı karşıya olduğu sorunlar ve sorunların nasıl çözüleceğinden çok partimiz tartışılır hale geldi. Bu aslında çok kötü bir şey değil. Ama bu tartışmalar kurala uygun yapılırsa iyi olur diye düşünüyorum. CHP hiç kimsenin özel kariyer planı için harcanamaz. Partimiz üzerinden yapılan tartışmaların daha da derinleşmemesine katkı koymanın partilik görevi olduğuna inanıyorum. Tartışmalara katılmamamızın nedeni söyleyecek sözümün olmadığından ya da taraf olmadığınızdan değil. Ülkemizin biraz sağduyu ve zarafete ihtiyacı olduğundan kaynaklı… “ dedi.

‘İSTEDİĞİMİZ SONUCU ALAMADIK’

İktidarın değişmesi için seçim döneminde neredeyse bütün koşulların oluştuğunu söyleyen Nalbantoğlu, “Maalesef halledemedik. Koşullar gerçekten çok lehimizdeydi. Gerçekten bu yenilgi bize inşallah çok önemli şeyler öğretmiştir. Bütün koşulları sağlamamıza ve elimizden geleni yapmamıza rağmen Türkiye’nin değişmesine dair sonucu alamadık. Değişim bir gerçek am abu değişimin hangi koşullarda nasıl yapılması gerektiği önemli. Bize de tüzük değişikliği, program değişikliği ya da partinin değişimi noktasında mesajlar bize de ulaşıyor. Mutlaka bu alanlara katkı koymanız lazım. Çünkü siyaset birtakım siyasi elitlerin tek başınsa sahneledikleri oyundan değil bu oyuna taraf herkesin fikrinin yeteri kadar hissedildiği bir ortamdır diye düşünüyorum. İşte bu ortamı sağlamak bizim elimizde” diye konuştu.

‘TÜZÜK ÇALIŞMALARINDA…’

CHP İzmir Milletvekili Mahir Polat, herkesin hayalinin CHP iktidarı olduğunu belirterek, “Seçimde hepimizin hayali CHP iktidarıydı. Bunun nedenini elbette buralarda tartışacağız. Tarihin en ahlaksız en eşitsizlik en fazla güç kullanılan seçimi yaşadık. Ama yüzde 48 oy aldık. Bu gelecekte bizim için umut olması gerekirken karamsarlığa başladık. Toplum ilk defa bu kadar kolektif bir şekilde emek verdi. Bazı kalemi satılmış gazeteciler ile seçimi sadece Kemal Kılıçdaroğlu tartışmasına indirgendi. Bu seçimde iki büyükşehir belediye başkanı ve 5 genel başkan da çalıştı. Bu benim için vicdanı değil. Buradan soruyorum, hangimiz Kemal Kılıçdaroğlu’ndan az çalıştık. Bunu gazete köşelerinde ve televizyonlarda tartışmak AKP’nin ekmeğine yağ sürdü. Keşke diğerleri de sanki listede 8 ve 9’uncu sırada adaymış gibi çalışan Tunç Soyer gibi çalışsaydı. CHP tüzük çalışması yapılıyor, bize sızan birkaç şey var. Muhtemelen tüm üyeler ile il ve ilçe başkanı seçilecek ve önseçimi kalıcı hale tüm üyeler ile yapacağız” ifadelerini kullandı.

Haber Merkezi

Bakmadan Geçme