Polis 16 yıllık cinayeti çözdü

2008 yılından bu yana kayıp olarak aranan Ramazan Ceyran'ın cinayeti İzmir polisi tarafından çözüldü.

2008 yılından bu yana kayıp olarak aranan Ramazan Ceyran’ın cinayeti İzmir polisi tarafından çözüldü. İzmir Asayiş Şube Müdürlüğü Kayıp Şahıslar Büro Amirliği ekipleri, Ceyran’ın kaybolma vakasını araştırırken, Ceyran’ın 2008 yılında öldürülüp cesedinin kaybedildiğini belirledi. Yapılan 1 yılı aşkın süren çalışmalar sonucunda, olayla ilgili Adana ve İzmir'de eş zamanlı operasyonlar düzenlendi.

5 Ağustos'ta gerçekleştirilen operasyonlarda, olayla bağlantılı olduğu tespit edilen S.B. (73), Ö.B. (44), E.B. (45), A.B. (50) ve M.A.B. (46) adlı 5 şüpheli gözaltına alındı. Şüphelilerin itirafları doğrultusunda Ramazan Ceyran’ın cesedinin bulunması için arama çalışmaları başlatıldı. Emniyetteki işlemlerinin tamamlanmasının ardından, Ö.B., E.B. ve M.A.B. kasten öldürme suçundan tutuklandı, S.B. ve A.B. ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Araştırmalar sonucu Ramazan Ceyran’ın cinayetinin arkasında yatan nedenler ortaya çıktı. Ceyran’ın oğlu B.C., 17 Mayıs 2008’de Özdemir Bolcal’ı bıçaklayarak öldürmüş, Bolcal’ın annesi ise oğlunun ölümüne dayanamayarak kalp krizi geçirmişti. İki cenazenin aynı evden çıkmasının ardından Bolcal ailesi, Ramazan Ceyran ve ailesine sürekli tehditler savurdu. Ceyhan’daki evlerine saldırıya uğrayan Ceyran ve ailesi, Torbalı’daki kızlarının yanına taşındı.

Bolcal ailesi, Ceyran ailesinin Torbalı’da yaşadığını öğrenip, bu bölgeyi takibe aldı. Adana’dan Bodrum’a turizm amaçlı gelerek dikkat çekmemeye çalışan şüpheliler, Torbalı’da detaylı keşif yaptı. Keşifleri, Ö.B. ve M.A.B. fiziksel olarak gerçekleştirirken, A.B. Bodrum'dan takip etti.

3 Ağustos 2008’de Ramazan Ceyran’ı öldüren ve cesedini sazlık alana atan Ö.B. ve M.A.B.’nin ardından, zanlıların dikkat çekmemek için cesedi ortadan kaldırdıktan sonra Bodrum’a döndüğü belirlendi.

Ramazan Ceyran’ın cesedinin bulunması için arama çalışmaları sürerken, olayla ilgili soruşturma devam ediyor.

Bakmadan Geçme