Prime Orchestra yurttaşları için İzmir'de sahne aldı

Ukrayna'nın Harkiv kentinde kurulan Prime Orchestra, savaşta zarar gören yurttaşları için gezici klinik almak amacıyla İzmir'de sahne aldı.

Ukraynalı müzisyenler tarafından oluşturulan Prime Orchestra, Avrupa'nın dört bir yanında  konserler vererek savaşta zarar gören yurttaşlarına maddi destek sağlamaya devam ediyor.

Bu kapsamda İzmir'de ikinci kez sahne alan grup, Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi’nde “Dance Sympho Show” adlı konserlerinde 80’ler ve 90’lar konseptiyle İzmirlilere unutulmaz bir gece yaşattı. 

DÜNYA TURNESİ İZMİR'DEN BAŞLADI

Konserin amacını ve detaylarını paylaşam Prime Orchestra’nın yapımcısı İurii Rybalka, İzmir'i çok sevdiklerini belirterek, "Bugün yepyeni bir programla buradayız. Bizim dünya turumuz İzmir’den başlıyor. Önceden yaptığımızın aksine bu dans müziklerini içeren yeni bir program. İlk önce Almanya ve Hollanda da deneme konserleri yaptık ancak gerçek konser İzmir’de gerçekleştireceğimiz konser. Çünkü İzmir’i çok seviyoruz. Türkiye’de seyircilerimizin reaksiyonlarını çok seviyoruz” dedi.

Prime Orchestra yurttaşları için İzmir'de sahne aldı

"HEDEF, KONSER GELİRLERİ İLE GEZİCİ KLİNİK ALABİLMEK"

Geçtiğiz yılda İzmir'de bir konser verdiklerini hatırlatan İurii Rybalka, geçen sene olduğu gibi bu yılda konserin gelirlerinin Rusya'nın işgali altında olan Ukrayna'da savaştan zarar gören yurttaşları için harcanacağını belirtti.

İurii Rybalka, şu ifadeleri kullandı:

"Geçen turdaki amacımız ambulans alabilmekti. Bunu da başardık. Bu araçlar savaş noktalarında çalışmaya başladı. Ardından ameliyathane için makineler alındı. Bu yıl hedefimiz ise gezici klinikler alabilmek. Umarım başarabiliriz. Tüm seyircilerimize çok teşekkür ederim. Geçen yıl çok güzel bir yardım toplandı. Elbette 2,5 yıldır süren bir savaş olduğu için yardımlar azaldı ancak yine de tüm seyircilerimize yardımları için çok teşekkür ederiz"

2 saat süren konser, İzmirliler tarafından uzun süre ayakta alkışlandı.

Prime Orchestra yurttaşları için İzmir'de sahne aldı

TURNE PROGRAMI

Grup, İzmir’in ardından sırayla; Denizli, Antalya, Konya, Kayseri, Gaziantep, Adana, Mersin, Eskişehir, İstanbul, Ankara ve Bursa’da da sahne alacak.

Bakmadan Geçme