Prof. Dr. Alper Şener uyardı: Maskeye devam

İKÇÜ Tıp Fakültesi Enfeksiyon Hastalıkları Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Alper Şener, Kovid-19 salgının ülkemizde yok denecek kadar azaldığını, ancak maske takmak gerektiğini söyledi.

Prof. Dr. Alper Şener uyardı: Maskeye devam
TAKİP ET Google News ile Takip Et

İzmir Katip Çelebi Üniversitesi (İKÇÜ) Tıp Fakültesi Enfeksiyon Hastalıkları Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi, aynı zamanda Sağlık Bakanlığı Bilim Kurulu üyesi Prof. Dr. Alper Şener, Kovid-19 salgının ülkemizdeki etkisini önemli ölçüde yitirdiğini söyledi. Ancak tamamen bittiğini söylemenin mümkün olmadığını belirten Prof. Şener, özellikle toplu ulaşım araçları ve hastane gibi kalabalık yerlerde maske takmanın, hem Kovidden hem de influenza (grip) ve diğer solunum yol hastalıklarından korunmak açısından çok yararlı olacağını hatırlattı.

Haber

Prof. Dr. Alper Şener

Prof. Dr. Alper Şener, Covid-19 ile ilgili şu değerlendirmelerde bulundu: “Kovit 19 salgını ülkemizde yok denecek kadar azaldı. Artık gündemde değil şu anda. Yeni varyantlar konuşuluyordu ama ciddi bir şey kalmadı gibi görünüyor. Yurt dışında bazı yerlerde sıkıntılar var. Türkiye, hibrit aşılamanın bir avantajını yakalamış durumda. Fakat kovid-19’un tamamen ülkemizden gittiğini söylemek zor. Vatandaşlarımıza, kovid 19’un etkileri sıfır noktasına yakınlaşmış olsa da maske takmalarını tavsiye ediyorum. Özellikle hastanelerde ve toplu ulaşım araçlarında maske takarak önlem almalıyız. Maskeyi kalabalık ortamlarda sadece kovid için değil, influenza (grip) ve diğer üst solunum yolu rahatsızlarından korunmak için mutlaka takmalıyız.”

 

Haber Merkezi

Bakmadan Geçme