• Haberler
  • Gündem
  • Prof. Dr. Celal Şengör: Cumhuriyet, bir insan olma projesidir

Prof. Dr. Celal Şengör: Cumhuriyet, bir insan olma projesidir

Sözcü gazetesine verdiği röportajda Prof. Dr. Şengör, Cumhuriyet’in 100. yıl döneminde Türkiye’nin içinde bulunduğu durumu değerlendirdi....

Sözcü gazetesine verdiği röportajda Prof. Dr. Şengör, Cumhuriyet’in 100. yıl döneminde Türkiye’nin içinde bulunduğu durumu değerlendirdi. Şengör, “Cumhuriyet’imizin 100’üncü yılında cumhuriyet pek iyi halde değil” diyerek ülkenin içsel sorunlarına dikkat çekti.

Şengör, milletin bölünmüş olduğunu ve toplumun geçmişte yaşanan aldatmacalarla kandırıldığını ifade etti. Ayrıca, bu aldatmacaların Anadolu halkı tarafından bin yıldır kabul edildiğini ve bu nedenle kolayca manipüle edildiğini belirtti. Bu durumun Türkiye için ciddi bir tehlike olduğuna dikkat çeken Şengör, bu durumdan bir an önce kurtulunması gerektiğini vurguladı.

Açıklamasının devamında, eğitim konusuna da değinen Şengör, anaokullarına mescit yapma girişimlerine eleştiri getirdi. Bunun yerine kütüphanelere yatırım yapılması gerektiğini ifade etti. Hava Harp Okulu’nun yakınına cami yapılmasının da gereksiz olduğunu savundu ve ordunun temeline zarar verebileceğini söyledi.

TRT’nin, Filistin’e olan duyarlılığını gerekçe göstererek Cumhuriyet’in 100. yılını düşük profilde kutlama kararına karşı çıkan Şengör, bu tür gerekçelerin anlamsız olduğunu belirtti ve milli şahsiyetin korunması gerektiğini savundu.

Prof. Dr. Şengör, Türkiye’nin çıkış yolunun sorusuna Atatürk’ün ideallerine geri dönerek yanıt verdi. Vatan için yapılan her şeyin, insanlık için yapılan her şeyin Atatürk’ün gösterdiği yolda olması gerektiğini söyledi. Türk milletinin, insanlığa faydalı bir millet olması gerektiğini vurgulayan Şengör, Atatürk’ün ideallerini gerçekleştirmek için herkesin görevli olduğunu belirtti ve bu görevden kaçmanın dünya çapında saygı görmemize engel olabileceğini ifade etti.

Haber Merkezi

 

Bakmadan Geçme