• Haberler
  • İzmir
  • Prof. Dr. Hotar: 65 bin fidanı toprakla buluşturuyoruz

Prof. Dr. Hotar: 65 bin fidanı toprakla buluşturuyoruz

Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ), depremzedelerin moralini yükseltmek ve dayanışma ruhunu vurgulamak amacıyla Malatya’da hatıra ormanı kurmak...

Prof. Dr. Hotar: 65 bin fidanı toprakla buluşturuyoruz
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ), depremzedelerin moralini yükseltmek ve dayanışma ruhunu vurgulamak amacıyla Malatya’da hatıra ormanı kurmak için faaliyete başladı. Orman Genel Müdürlüğü’nün (OGM) DEÜ’ye tahsis ettiği alanda toplamda 65 bin fidan dikimi yapacaklarını ifade eden DEÜ Rektörü Prof. Dr. Nükhet Hotar, “Bu felakette bir kez daha ortaya çıkan dayanışma ruhumuzu yücelteceğiz ve İzmir adına depremden etkilenen bölgelerde faaliyetlerimize devam edeceğiz” dedi.

DAYANIŞMA RUHU

Rektör Prof. Dr. Hotar, Türkiye’nin her bölgesinde çevreci ve doğa dostu yatırımları hayata geçirme hedeflerini vurgulayarak, 65 bin fidanı toprakla buluşturacakları bu projenin DEÜ ve İzmir için dayanışma ruhunu perçinlemek ve yüceltmek adına önemli bir yeni başlangıç olacağına inandığını dile getirdi. Malatya’da düzenlenen etkinlikte konuşan Rektör Hotar, deprem haberini aldıklarında bölgeye ekipleriyle hızlıca ulaştıklarını ve vatandaşlara yardımcı olmaya gayret ettiklerini söyledi. Kuruluş misyonlarını en iyi şekilde yerine getirmeye çalıştıklarının altını çizen Rektör Hotar, bugün ilk fidanları diktikleri DEÜ Malatya Hatıra Ormanı ile duygularını ifade etmeyi ve toplumsal moral ve motivasyona güç verme amacını taşıdıklarını belirtti.

YAŞANABİLİR, YEŞİL BİR DÜNYA

DEÜ olarak daha yaşanabilir ve yeşil bir dünya için sorumluluk almayı sürdürdüklerini ifade eden Rektör Hotar, “Bu ormanımızda ağaç olacak her fidan, gelecekte zor zamanlarda kenetlenmenin ve birlik olmanın önemini hatırlatacak. Bu süreçte ülkemiz adına daha çok neler yapılabileceğini görecek ve üniversite olarak yolumuza akıl ve bilim ile devam edeceğiz. Bu ormanın oluşturulmasında emeği geçen Orman Genel Müdürlüğü yetkililerine, hocalarımıza, mesai arkadaşlarımıza ve öğrencilerimiz ile Malatyalı hemşehrilerimize teşekkür ediyoruz” diye konuştu.

İHA

 

(Y.K.)

Bakmadan Geçme