• Haberler
  • Gündem
  • Prof. Dr. Mehmet Ceyhan’dan Eris varyantı hakkında önemli uyarı!

Prof. Dr. Mehmet Ceyhan’dan Eris varyantı hakkında önemli uyarı!

Prof. Dr. Ceyhan, bu varyantın daha hızlı bulaştığını ancak ağır hastalık yapma özelliği olmadığını belirtti. Ayrıca,...

Prof. Dr. Ceyhan, bu varyantın daha hızlı bulaştığını ancak ağır hastalık yapma özelliği olmadığını belirtti. Ayrıca, Eris varyantının kontrol altına alınabilmesi için aşı yapılması ve risk grubundaki insanların koruyucu önlemler alması gerektiğini vurguladı.

DAHA HIZLI BULAŞ

Prof. Dr. Ceyhan, Eris varyantının Türkiye’de bulunmamasının mümkün olmadığını ve dünya genelinde birçok ülkede rapor edildiğini ifade etti. Özellikle Amerika Birleşik Devletleri ve İngiltere gibi ülkelerde bu varyantın görüldüğünü ve Türkiye’nin de benzer bir artış yaşadığını söyledi.

Bu varyantın daha hızlı bulaştığına dikkat çeken Prof. Dr. Ceyhan, risk grubundaki kişilerin, özellikle 65 yaşın üzerindekilerin, kronik organ rahatsızlığı olanların ve bağışıklığı baskılayıcı ilaç kullananların daha ciddi hastalık riski taşıdığını belirtti.

AŞI TEMİN EDİLMELİ

Ayrıca, okulların açılması ve tatilden dönüşlerin kapalı alanlarda kalabalık oluşturmasının hastalığın artışına neden olduğunu vurgulayan Prof. Dr. Ceyhan, devletin risk grubundaki insanlar için aşı temin etmesi gerektiğini ve aşıların etkili olduğunu söyledi. Ayrıca, bireysel önlemlerin önemli olduğunu ve virüsün yayılmasını engellemek için aşı yapmanın ve hasta olan insanları izole etmenin gerektiğini ifade etti.

Prof. Dr. Ceyhan, varyantların hafif seyredebileceğini ancak daha ağır seyreden bir varyantın her an ortaya çıkabileceğini ve bunun önlenmesinin en etkili yolunun aşı yapmak ve virüsün yayılmasını engellemek olduğunu söyledi. Eğer varyantların bulaşmasını engellemezsek, pandeminin uzun süre devam edebileceği uyarısında bulundu.

Haber Merkezi

Bakmadan Geçme