• Haberler
  • Sağlık
  • Prof. Dr. Tevfik Özlü, öğrenci servislerinin tehlikelerine dikkat çekti

Prof. Dr. Tevfik Özlü, öğrenci servislerinin tehlikelerine dikkat çekti

Göğüs Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Tevfik Özlü, öğrenci servislerinin dikkatle seçilmesi ve düzenli denetlenmesi gerektiğini vurguladı.

Göğüs Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Tevfik Özlü, eğitim yılıyla birlikte öğrenci servislerinde güvenlik ve hijyen standartlarına uyulmasının önemini vurguladı. Özlü, okul servislerinin düzenli olarak denetlenmesi ve temizliğinin yapılması gerektiğini belirtti.

Prof. Dr. Özlü, “Öğrencilerin kendilerini bekleyen tehlikelerden korumak için erişkinler kadar dikkatli olamayabilirler. Bu nedenle, okul yönetimleri, milli eğitim müdürlükleri, mülki amirler ve servis denetim komisyonları, öğrencilerin güvenliğini sağlamakla yükümlüdür. Servis araçlarının güvenli, temiz ve hijyenik olması, trafik kurallarına ve Okul Servis Araçları Yönetmeliği'ne uyulması hayati önem taşır,” dedi.

Özlü, ayrıca araçların düzenli bakımının yapılması, iç ortamın uygun şekilde iklimlendirilmesi ve yüzeylerin dezenfekte edilmesi gerektiğini belirtti. Kapalı ortamda araç çalıştırılmaması, gürültü ve ses kirliliğinden kaçınılması, hasta öğrenciler için maske bulundurulması ve tütün ürünlerinin yasaklanması gerektiğini vurguladı.

Özlü, öğrencilerin araç içinde güvenliğini sağlamak için rehber bulundurulmasını, öğrenci yerlerinin yeterli olmasını ve yabancı kişilerin araçlara alınmamasını önerdi. Ayrıca, araçlarda öğrenci unutulmaması için düzenli kontrol yapılması ve güvenli iniş-biniş noktalarının belirlenmesi gerektiğini ifade etti.
 

Bakmadan Geçme