Red Bull Back Line İzmir etabı tamamlandı

Ülkemizde en sevilen salon sporlarının başında gelen voleybolla daha çok insanı tanıştırmak amacıyla Redbull ile Türkiye...

Ülkemizde en sevilen salon sporlarının başında gelen voleybolla daha çok insanı tanıştırmak amacıyla Redbull ile Türkiye Voleybol Federasyonu’nun ortak organizasyonu Red Bull Back Line’nın 2. ayağı İzmir’de gerçekleşti.

160’ı aşkın sporcunun katılımıyla kurulan 32 takımının eleme usulü gerçekleşen organizasyon, 20-21 Temmuz tarihlerinde Bostanlı Sahil Park’ta gerçekleşti. İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin ev sahipliğinde gerçekleşen turnuvada dereceye giren 4 takım, İstanbul’da gerçekleşecek final müsabakalarında izmir’i temsil etmeye hak kazandı.

28 Temmuz’da İstanbul’da İzmir’i temsil edecek takımlar şu şekilde:

  • Colombia
  • Parlayan Yıldızlar

 

İLGİ BÜYÜK

Amaçlarının voleybolu insanlara daha çok sevdirmek olduğunu söyleyen Red Bull yetkilisi Egemen Bilici, “Voleybolu salonlardan sokağa indirerek daha çok insana sevdirmek amacılya geçen hafta Mersin’de başlattığımız organizasyonun 2. ayağını, İzmir’de gerçekleştirdik. Mersin’de dereceye giren 4 İzmir’de dereceye giren 4 takım ve gelecek hafta İstanbul’da dereceye giren 4 takım, Türkiye şampiyonu olmak için mücadele verecek. Takımlarımız sahada mücadele ederken vatandaşlarımız da ücretsiz şekilde tribünde bu şölene eşlik ediyorlar. Çok büyük bir ilgi görüyoruz, mutluyuz” dedi.

Haber

TURNUVANIN FORMATI

Eleme Formatı Red Bull Back Line’da her takım, 1 yedek ile birlikte toplam 5 oyuncudan oluşuyor. Elemelerde takımlar, 11 puanlık 3 set sistemi üzerinden; çeyrek finallerde ise 5 set üzerinden mücadele ediyor. Her karşılaşmada, sahada en az 1 kadın ve 1 erkek oyuncu bulunması gerekmektedir.Red Bull Back Line voleybolu sokağa taşımayı amaçlarken aynı zamanda kuralları da daha eğlenceli hale getiriyor. Turnuva kapsamında seti kazanan takımın sahası 1 metre daralıyor. Böylelikle seti kazanan ekip skor avantajının yanında daha küçük sahada oynama avantajı da elde ediyor.

ARİF ENES DURAK

Bakmadan Geçme