Regl ağrısını önlemenin yolları

Bazı kadınların regl dönemi hafif yorgunluklarla bazı kadınların ise şiddetli ağrılarla geçer ve çoğu zaman bununla...

Regl ağrısını önlemenin yolları
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Bazı kadınların regl dönemi hafif yorgunluklarla bazı kadınların ise şiddetli ağrılarla geçer ve çoğu zaman bununla nasıl baş edeceğini bilemez. Regl ağrısını azaltmak ise zor değil. Regl kadınlar için hayli zorlu geçebiliyor. Doktorlar ağrı başladığında Ilık bir duş almanın, germe egzersizleri gibi hafif egzersizlerin, yürüyüş ve yoga gibi aktiviteler yararlı olabileceği görüşünde. Sigara ve alkolden ise damarlarda daralma etkisi yaratarak ağrıları arttırabileceği için bu dönemde uzak durmak tavsiye ediliyor.

AĞRIYLA MÜCADELE

Uzmanlar özellikle ağrı başladıktan sonra karnın alt tarafına sıcak su torbası koymayı ve bölgeyi sıcak tutmayı öneriyor. Sıcak uygulandığında kaslar gevşeyeceğinden ağrı azalabilir. Yine ağrı başladığında ılık bir duş almak da faydalı olabilir.

DAMARLARIN DARALMASI AĞRI DEMEK

Uzmanlar beslenme rejiminin regl ağrısıyla ilişkili olduğunu düşünüyor. Sigara ve alkol damarlarda daralma etkisi yaratarak ağrıları artırırken, yeşil ağırlıklı beslenen kadınların bu dönemi daha az ağrı çekerek geçirdiği düşünülüyor.

DOKTOR KONTROLÜ ÖNEMLİ

Regl ağrıları fazlaysa ve ağrılarınız diyet, beslenme değişiklikleri, ağrı kesicilere cevap vermiyorsa bir doktora mutlaka danışmak gerekiyor. Bir doktora danışarak doğum kontrol haplarını başlamak ağrıyı tümden ortadan kaldırabilir.

Bakmadan Geçme