• Haberler
  • Gündem
  • Resmi Gazete’de yayımlandı󈻣 ilin sınırı değişti!

Resmi Gazete’de yayımlandı󈻣 ilin sınırı değişti!

Resmi Gazete’de yer alan Cumhurbaşkanı kararına göre, Antalya, Balıkesir, İstanbul, İzmir, Kütahya, Manisa, Muğla, Mersin, Sivas, Trabzon...

Resmi Gazete’de yer alan Cumhurbaşkanı kararına göre, Antalya, Balıkesir, İstanbul, İzmir, Kütahya, Manisa, Muğla, Mersin, Sivas, Trabzon ve Yozgat’taki bazı alanlar, orman sınırları dışına çıkarıldı.

Karara göre, orman sınırları dışına çıkarılan alanların iki katından az olmamak üzere, devletin hüküm ve tasarrufu altında veya Hazine’nin özel mülkiyetinde bulunan taşınmazlardan, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı (Milli Emlak Genel Müdürlüğü) tarafından Orman Genel Müdürlüğüne orman tesis etmek üzere tahsis yapılacağı belirtildi.

Haber

Orman sınırları dışına çıkarılan alanlarda yapılaşmanın önünün açılma riski olduğunu savunan bazı vatandaşlar sosyal medyada tepki gösterirken İYİ Parti, Parti Sözcüsü ve Ankara Milletvekili Kürşad Zorlu Meclise soru önergesi verdiğini açıkladı.

Zorlu, hazırladığı önerge’de Cumhurbaşkanı yardımcısı Cevdet Yılmaz’a şu soruları yöneltti:
“1.Orman sınırları dışına çıkarılma kararı ile nasıl bir kamu yararı amaçlanmıştır? Hedeflenen nedir?
2.Bu alanlardaki ormanların yerine geçecek yeni yeşil alanlar ve ağaçlandırma projeleri planlanmakta mıdır?
3.Bu karar alınırken sivil toplum kuruluşları ve uzman görüşleri alınmış mıdır? Alındıysa bunlar nelerdir?
4.Bu uygulamaların çevresel etkileri ve orman ekosistemine olan olası etkileri konusunda araştırmalar yapılmış mıdır? Yapıldıysa bunlar nelerdir?
5.Orman sınırlarının dışına çıkartılan alanlarda özel ve tüzel hak sahipleri var mıdır?  Varsa ne kadar bir alan ve ne tür tesisler bulunmaktadır?”

Haber

 

HABER MERKEZİ

Bakmadan Geçme