Robot süpürge şarjdayken patladı

Antalya'nın Finike ilçesinde tamir edilen robot süpürge, şarjdayken alev aldı ve bomba gibi patladı.

Tamir için bırakılan robot süpürge, tamir yapıldıktan sonra şarjdayken bir anda alev aldı. Elektronikçi tarafından dışarı çıkartılan süpürge bir anda bomba gibi patladı.

Olay, Antalya'nın Finike ilçesine bağlı Turunçova Mahallesi Cumhuriyet Caddesindeki bir işyerinde yaşandı. Tamir için bırakılan şarjlı robot süpürgeyi tamir eden Elektronikçi Orhan Çakıroğlu, robotu daha sonra test etmek için şarja taktı. Şarjı dolan robot bir anda alev aldı.

Robotu hemen dışarı çıkaran Çakıroğlu, dışarı çıkardığı süpürgenin bir anda bomba gibi patlamasıyla neye uğradığını şaşırdı. Yanmaya devam eden süpürge kullanılamaz hale geldi.

PİLLERİNİ ÇIKARMALARINA RAĞMEN PATLAMAYA DEVAM ETTİ 

Olay anını anlatan Orhan Çakıroğlu, robot süpürgenin içindeki pilleri yerinden çıkartmalarına rağmen fayda etmediğini, patlamaya devam ettiğini belirtti.

Şarjlı ürünlerinin evde şarja takıldıktan sonra bırakıp gidilmemesi gerektiği uyarısında bulunan Çakıroğlu, “Elektronik ürünlerin ne zaman nasıl bir arıza açacağını, biz bu işin ustası olmamıza rağmen bilemiyoruz. Allah korudu, işyerimizde yangına da sebebiyet verebilirdi. Gece olsaydı daha kötü olurdu, ucuz atlattık” ifadelerini kullandı.

HABER MERKEZİ 

Bakmadan Geçme