Robotlar kafa nakli napmak için eğitiliyor
Girişim, ölümcül hastalıklar, nörodejeneratif hastalıklar, felç ve daha fazlasını içeren ciddi tıbbi durumları hedef alıyor. BrainBridge’in...
Girişim, ölümcül hastalıklar, nörodejeneratif hastalıklar, felç ve daha fazlasını içeren ciddi tıbbi durumları hedef alıyor. BrainBridge’in ilk ameliyatı ne zaman gerçekleşecek? Girişimin yöneticisi Moleküler Biyolog Hashem Al-Ghaili, ilk ameliyat için sekiz yıllık bir zaman çizelgesi öngörüyor. Bu süre zarfında en iyi yeteneklerin işe alınması ve önemli tıbbi zorlukların üstesinden gelmek için gerekli teknolojilerin geliştirilmesi planlanıyor.
BrainBridge’in sistemi henüz kavramsal aşamada olsa da, nakil işlemi sırasında beynin durumunu korumak için yüksek hızlı robotik sistemler kullanacak. Bu robotlar, kafanın uyumlu bir donör gövdesine hassas bir şekilde nakledilmesi gibi hassas görevleri yerine getirecek. Ayrıca, reddedilme riskini en aza indirmek ve hastanın genel görünümünü iyileştirmek için daha genç donör dokularının kullanılması planlanıyor.
BrainBridge’in dikkate değer bir diğer yönü ise Beyin-Bilgisayar Arayüzü ile donatılmış bir cihaz olan BrainBridge kafa bandı. Bu teknoloji, hastaların iyileşme sürecinde ihtiyaçlarını iletebilmesini ve cihazları kontrol edebilmesini sağlayarak ameliyat sonrası özerkliklerini ve yaşam kalitelerini artırmayı amaçlıyor.
BrainBridge, üretken yapay zeka, beyin-bilgisayar arayüzleri ve robot bilimi uzmanlarıyla işbirliği yaparak tüm prosedürlerde kusursuz entegrasyon ve yüksek uyumluluk elde etmeyi amaçlıyor. Sonuç olarak, otonom cerrahi robotlar ve gelişmiş moleküler görüntüleme tekniklerinin kullanılmasıyla cerrahi hassasiyetin artması, iyileşme sürelerinin kısalması ve insan hatalarının en aza indirilmesi bekleniyor.
HABER MERKEZİ