• Haberler
  • Yerel
  • Roman muhtar isyan etti: Ya seçimde ya Hıdırellez'de hatırlıyorlar!

Roman muhtar isyan etti: Ya seçimde ya Hıdırellez'de hatırlıyorlar!

Sıla Arabacıoğlu/Yeni İzmir Dezavantajlı kesimlerden biri olan Romanlar, her geçen gün daha da biriken sorunları ile...

Roman muhtar isyan etti: Ya seçimde ya Hıdırellez'de hatırlıyorlar!
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Sıla Arabacıoğlu/Yeni İzmir

Dezavantajlı kesimlerden biri olan Romanlar, her geçen gün daha da biriken sorunları ile mücadele ediyor. İşsizlik ve yoksulluğun derinden hissedildiği Roman vatandaşların yoğunlukta yaşadığı mahallelerden sadece biri olan Yenişehir’in muhtarı Süleyman Çatalbaş, yetkililere tepki gösterdi. Çatalbaş, “Bizi ya seçim döneminde ya da Hıdırellez’de hatırlıyorlar. Sonra da önümüze duvar çekiliyor” dedi.

‘DUVARLARI AŞAMIYORUZ’

Roman toplumunun gereken ilgiyi görmediğini söyleyen Çatalbaş, “Yani hakkımı alamıyoruz. Bize verilen sözler hep arada kalıyor, seçimden sonra önümüze bir duvar çekiliyor. Ve biz o çekilen duvarın hiç aşamıyoruz. Biz artık Hıdırellez ile hatırlamasınlar. Bizi sadece Hıdırellez’de mahalleye gelecekleri zaman arıyorlar, neden daha önce aranmıyoruz?” ifadelerini kullandı.

Çatalbaş, Romanları topluma zarar veren insanlar olarak tanıtıldığını vurgulayarak, “Ben zararlıysam neden Hıdırellez’de neden mahalleme geliyorsunuz? Tepecik’e zararlı deyip girmeyen önünden geçmeyen abimiz Hıdırellez ailesiyle geliyor. Mesela taksiciler ve kargo şirketleri Tepecik’e gelmiyor. Kırmızı bölge olarak gözüküyormuşuz. Tamam biraz tehlikeli bir mahalle ama 5 Mayıs’ta tehlikesiz mi olur?” açıklamasını yaptı.

Haber

‘İŞSİZLİK SUÇU ARTTIRIYOR’

İşsizliğin mahallenin en büyük sorunlarından birisi olduğunu söyleyen Süleyman Çatalbaş, “Biz bir toplantıya gittiğimizde bize önce ‘Arkadaşlar iş istemeyin’ diyorlar. İşe ihtiyacımız var ki çocuklarımız için istiyoruz. İşsizlik arttıkça suç da buna paralel olarak artar. Biz hep yanlış anlaşılıyoruz. ‘Romanlar hep bir şey istiyorlar’ diyorlar.

Romanlara bugüne kadar hiçbir şey yapmadığınız için sürekli istiyoruz. Biz artık yanlış anlaşılmaktan bıktık” sözlerine yer verdi. (M.T.)

Bakmadan Geçme