Romanlar’ın gönlü Kılıçdaroğlu'ndan yana

Türkiye, Cumhurbaşkanı seçimi için 28 Mayıs’ta ikinci kez sandık başına gidecek. Daha önce Roman vatandaşların Ata...

Romanlar’ın gönlü Kılıçdaroğlu'ndan yana
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Türkiye, Cumhurbaşkanı seçimi için 28 Mayıs’ta ikinci kez sandık başına gidecek. Daha önce Roman vatandaşların Ata İttifakı Cumhurbaşkanı Adayı Sinan Oğan’ın işaret ettiği adayı destekleyecekleri gündeme geldi. Oğan’ın ise Cumhur İttifakı’nı destekleme yönünde attığı adım sonrası ‘Romanlar ne yapacak?’ sorusu merak edildi. İzmir Roman Derneği Başkanı Abdullah Cıstır ise alınan bir karar olmadığını dile getirerek İzmir’de Roman milletvekili olmamasıyla ilgili sitem etti. Cıstır, demokrasi için Kemal Kılıçdaroğlu’na eğilim olduğunu belirterek, Romanların ikna edilmesi gerektiğini söyledi.

‘ALGI YÖNETİMİ’

Romanlar için sosyal statünün çok önemli olduğunu belirten Cıstır, “Bizlere maalesef iltimas göstermediler, marifet de beklemesinler. Tabii ki demokrasi için Kemal Kılıçdaroğlu’nun seçilmesini isteriz. Taşlar yerinden çok oynadı, Millet İttifakı’nın politikalarına ihtiyaç var. Ciddi bir algı yönetimi yapılıyor. Romanlar şu anda en yoksul kesim. Arka planda Merkez Bankası, uluslararası sıkıntılar ya da ithalat ve ihracat gibi şeyleri göz önünde bulunduracak eğitimli kitlelerimiz olmadığı için verilene razılar” dedi.

‘ÖZEL İLGİ’

Cıstır, CHP İzmir’in son günlerde Roman Mahallelere odaklandığını belirterek, “Ama bu üç beş günlük bir mesele olmamalıydı. Sağlıklı alınan bir karar yok şu anda. Romanların ikna edilmesi gerekiyor. Ama kim kazanırsa kazansın özel bir ilgiye ihtiyaç var. Keşke Roman adayları listelerde görseydik en başta ben olmak üzere. Durum o zaman çok daha farklı olurdu” diye konuştu.

KİLİT ROLDELER

Sinan Oğan’ın kararı sonrasında CHP tabanı, Roman vatandaşların oyunun kilit olduğuna dikkat çekerken çalışmalarına hız verdi. Parti tabanı Roman milletvekili adayı gösterilmemesinden dolayı oluşan tepkiyi mahalleleri ziyaret ederek girmeye çalışıyor.

Bakmadan Geçme