'RTÜK iktidarın sopası gibi'

RTÜK’ün bir televizyon kanalına verdiği cezayı yorumlayan Dervişoğlu, kurulun iktidarın medya sopası haline geldiği eleştirisinde bulundu....

'RTÜK iktidarın sopası gibi'
TAKİP ET Google News ile Takip Et

RTÜK’ün bir televizyon kanalına verdiği cezayı yorumlayan Dervişoğlu, kurulun iktidarın medya sopası haline geldiği eleştirisinde bulundu. Dervişoğlu, “Gübre fiyatlarıyla, akaryakıt zamlarıyla, su ve elektrik faturalarıyla tarlasına küstürülen çiftçimizi dert etmeyenler, zor durumdaki çiftçilerimizin durumuna isyan eden bir haber sunucusu üzerinden çalıştığı televizyon kuruluşuna ceza yağdırdı. Peki anlatılan, ya da isyan edilen habere konu olanlar yalan mı? Gerçeğin ta kendisi. Ama gerçekten korkan bir iktidarın, gerçeklerden kopan emir eri konumundaki RTÜK, FOX TV’ye ceza verdi. Havuz medyasında sabah başlayıp gece yarılarına kadar çam üstüne çam devriliyor. Yandaş yorumcular çeşitli sıfatların ardına saklanarak iftira denizinde sörf yapıyorlar ağzını açan var mı? Olaya baktığınızda aslında cezanın tek bir gerekçesi var; o da gerçeği dile getirmiş olmak…” sözleriyle tepki gösterdi.

 

“HABERCİ HABER YAPTI DİYE CEZALANDIRILDI”

Partili Cumhurbaşkanlığı sisteminin ucube bir sistem olduğunu ifade eden Dervişoğlu, Kılıçdaroğlu’nun açıklamalarının haber olduğunu savunarak, “Aynı RTÜK, ana muhalefet partisinin iddialarını konu alan yayınlarından dolayı, Halk Tv, KRT, Tele1 ve Flash Tv’ye de ceza verdi. Bir muhalefet partisi genel başkanının iddiaları, dünyanın her ülkesinde haberdir. Habercileri, haber yaptı diye cezalandırmak, siyasileri siyaset yaptı diye, çiftçiyi tarlasını ekti diye, sanayiciyi üretti diye cezalandırmaya benzer. Demokratik ülkelerde görülmeyen bu tür uygulamalar, iktidar açısından korkunun ifadesidir. Şurada bir kez daha not etmek isterim ki; korkunun da ecele faydası yoktur” eleştirisinde bulundu. Türkiye’de kişi hak ve hürriyetlerini, ifade ve haber yapma özgürlüğünü ve buna bağlı olarak yaşam biçimlerini hedef alan bu köhne anlayışın Türk Milletine vereceği hiçbir şey kalmamıştır” eleştirisinde bulundu.

 

BETONPERESTLİK MESELESİNE DEĞİNDİ

Atatürk Havalimanı’nda bir tören düzenleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, pistlerin yıkılmasına itiraz edenleri; ‘Betonperestlikle’ suçlamasını eleştiren Dervişoğlu, Erdoğan’ın, 20 yıldır, Türkiye’nin kaynaklarını, milletin vergilerini betona gömdüğünü ifade ederek, ” Tayyip Erdoğan, bugün çıkmış, muhalefeti betonperestlikle suçluyor… Milletin aklıyla alay eder gibi, bunlar betona tapıyor diyor. Türkiye’yi betoncu beşli çeteye mahkûm etmemiş ve beton yığınlarının sorumlu kendisi değilmiş gibi, caka satıyor. Bir kez daha anlıyoruz ki, siyasette utanma duygusu çok kıymetliymiş” dedi.

Bakmadan Geçme