• Haberler
  • Siyaset
  • RTÜK üyesi İlhan Taşcı'dan, A Haber'in Kılıçdaroğlu sansürüne tepki

RTÜK üyesi İlhan Taşcı'dan, A Haber'in Kılıçdaroğlu sansürüne tepki

A Haber ekranlarında 28 Mayıs'ta yapılacak Cumhurbaşkanlığı ikinci tur seçimleri için ekrana yansıtılan oy pusulasında Millet...

RTÜK üyesi İlhan Taşcı'dan, A Haber'in Kılıçdaroğlu sansürüne tepki
TAKİP ET Google News ile Takip Et

A Haber ekranlarında 28 Mayıs’ta yapılacak Cumhurbaşkanlığı ikinci tur seçimleri için ekrana yansıtılan oy pusulasında Millet İttifakı Adayı ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun fotoğrafı sansürlendi. Pusulada sadece Cumhur İttifakı Cumhurbaşkanı Adayı Recep Tayyip Erdoğan’ın fotoğrafı yer aldı.Kılıçdaroğlu’nun ismine de fotoğrafına da yer verilmedi. Hatta Kılıçdaroğlu’nun olduğu alan, ‘diğer aday’ olarak gösterildi.

RTÜK’ün CHP kontenjanından seçilen üyesi İlhan Taşcı, söz Twitter hesabından Radyo Televizyon Üst Kurulu’nu göreve çağırdı. Taşcı sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, “YSK’nin ‘Cumhurbaşkanı adaylarının seçim döneminde görüşlerinin eşitlik, dürüstlük ilkelerine uygun şekilde yansıtılması’ kararı hala yürürlükteyken bu mudur dürüstlük? Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nun fotoğrafını sansürlenmesi YSK kararına aykırıdır; RTÜK mutlaka incelemelidir” dedi. 

Bakmadan Geçme