Safiye Soyman'dan eleştirilere sert yanıt

Oğlunun vefatının ardından sahneye hızlı bir dönüş yapması eleştirilen Safiye Soyman, kendisine yöneltilen '40'ı beklesin' yorumlarına sert çıktı. Ünlü sanatçı, 'Dışarıdan konuşmak kolay, bu acıya hazırdık' diyerek tepkisini dile getirdi.

Ünlü sanatçı Safiye Soyman, oğlu Harun Akaröz'ün vefatının ardından sahnelere kısa sürede dönmesi nedeniyle eleştirilerin hedefi oldu. Soyman, kendisine yönelik yapılan "40'ı beklesin" şeklindeki yorumlara sert bir şekilde yanıt verdi. Ünlü sanatçı, "Dışarıdan konuşmak kolay. Bu yorumları yapanları Allah'a havale ediyorum. Herkes acıyı farklı yaşar ve taşır. Bu ölüme hazırdık" ifadelerini kullandı.

47 yaşındaki Harun Akaröz, uzun yıllardır mücadele ettiği Multipl Skleroz (MS) hastalığı nedeniyle hayatını kaybetti. Oğlunun ölümünün ardından derin bir acı yaşayan Safiye Soyman, sahneye hızlı bir dönüş yapması üzerine eleştirilerin hedefi oldu. Sosyal medyada ve çeşitli platformlarda kendisine yöneltilen eleştiriler karşısında sessizliğini bozan Soyman, duygularını ve yaşadığı zorlu süreci anlattı.

Bir televizyon programına telefonla bağlanarak açıklamalarda bulunan Soyman, yapılan eleştirilerin acımasız olduğunu vurguladı. Soyman, "Bunları yazanlar, ne yaşadığımı bilmiyor. Dışarıdan '40'ı beklesin' demek kolay. Ancak herkesin acıyı yaşama biçimi farklıdır. Oğlum için 25 yıl boyunca mücadele ettim. Bu ölüme hazırdık, çünkü yavrum son zamanlarda büyük acılar çekiyordu. Allah, onu daha fazla acı çekmeden yanına aldı. Benim bu acım, son nefesime kadar sürecek. Anneliğimi kimse sorgulamasın," dedi.

Safiye Soyman, sahneye çıkmaya devam edeceğini belirterek, "Oğlum, sahneye çıkmamı çok severdi ve üzülmemi hiç istemezdi. Bu yüzden gönlüm rahat, içim huzurlu. Sahneye çıkmaya devam edeceğim çünkü almış olduğum işlerim var. Acımı içimde yaşayacağım ve işime saygı göstereceğim," şeklinde konuştu.

Soyman'ın açıklamaları, yaşadığı acıyı ve aldığı eleştiriler karşısında sergilediği duruşu ortaya koyarken, sosyal medya kullanıcılarının da dikkatini çekti.

Bakmadan Geçme