Sağlık çalışanlarına indirimli tatil

Sağlık Bakanlığı, pandemi sürecinde yoğun çalışan sağlık personeline, bakanlığın termal tesislerinden yüzde 50-60 indirimli yararlanma hakkı tanıdı

Yalova’nın Termal ilçesinde Sağlık Bakanlığı’na ait Termal Kaplıcaları İşletmeleri’nde sağlık personellerine hafta içinde konaklamada yüzde 50, diğer hizmetlerde ise yüzde 60 indirim yapıldı.

Yalova İl Sağlık Müdürü Osman Karakuş, “Bakanlığımız, sağlık çalışanlarına pandemideki özverili çalışmalarının karşılığı olarak yatak ücretlerinde yüzde 50, banyo ve termal hizmetlerinde yüzde 60'a varan indirim yaptı. Hepsini Yalova’ya bekliyoruz” dedi.

Termal Kaplıca İşletmeleri Müdür Yardımcısı Ümit Öztamur, 3 bin 600 hektar alan içindeki tesiste otel, hamam ve havuzlar yer aldığını belirterek, “Termal otelimiz 64 odalı, Çınar Otelimiz 13 odalı ve 12 daireli apartlarımız var. Günübirlik ziyaretçilerimiz için hamamlar, havuzlarımız var. Karma hamamımız olduğu gibi, erkek ve kadınların ayrı olarak girebileceği Valide Hamam, ailelerin girdiği Sultan Hamam da tesisimiz içinde bulunuyor. Sağlık Bakanlığımız, yeni bir uygulamaya geçti. Sağlık çalışanlarımızın emeklerinin karşılığı olarak, onların bedenen ve ruhen daha iyi hissetmelerini sağlamak amacıyla hafta içleri indirim uygulandı” diye konuştu.
 

Bakmadan Geçme