Sağlıklı gıdaya erişim için güçbirliği

Millet İttifakı’nın Cumhurbaşkanı adayı ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun eşi Selvi Kılıçdaroğlu’nun öncülük ettiği Türkiye...

Sağlıklı gıdaya erişim için güçbirliği
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Millet İttifakı’nın Cumhurbaşkanı adayı ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun eşi Selvi Kılıçdaroğlu’nun öncülük ettiği Türkiye Beslenme Saati projesi ile İzmir95 uygulamasının işbirliği protokolü, İzmir Büyükşehir Belediyesi ve İstanbul Beylikdüzü Belediyesi arasında imzalandı. İmza töreni İzmir Örnekköy’de düzenlendi.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in ev sahipliğindeki programa Millet İttifakı Cumhurbaşkanı Adayı ve Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun eşi Selvi Kılıçdaroğlu, Karşıyaka Belediye Başkanı Cemil Tugay, Beylikdüzü Belediye Başkanı Mehmet Murat Çelik, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in eşi Neptün Soyer, ilçe belediye başkanlarının eşleri, CHP İzmir İl Örgütü’nün kadın yöneticileri, milletvekili adayları, belediye meclis üyeleri, bürokratlar, meslek odalarının, birlik ve kooperatiflerin başkanları katıldı.

“Çocuklar Yerli Gıdaya Ulaşamıyor”

Selvi Kılıçdaroğlu, imza törenin çocukların yüzünün gülmesi için çalışmalara devam edeceklerini söyledi. Proje detayları ve hedefleri hakkında şunları kaydettti:  “Türkiye’de kaynaklar eşit dağıtılmadığı için çocuklarımızın çoğu yeterli, doğru gıdaya ulaşamıyor. Amacımız yeterli gıdaya ulaşamayan çocuklara ulaşmak, yeterli desteği vermek. Amacımız sosyal gelir adaletinin sağlanması. Devlet eliyle de buna yönelik projelerin çoğaltılmasını diliyorum.”

Haber

“Tüm Çocuklar Eşit İmkanlara Ulaşmalı”

Eğitimde ve sosyal hayatta fırsat eşitliğine dikkat çekerek konuşmasına başlayan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, “Süt Kuzusu adıyla 113 bin çocuğumuza ayda 8 litre süt ulaştırıyoruz. İkinci ana başlığımız; İzmir95 projesi. Çünkü biliyoruz ki 95 santime gelene kadar çocuklar gelişimiyle ilgili bütün hikayeyi olgunlaştırıyorlar. Hem zihinsel hem bedensel gelişimlerinin belirlendiği çağ o 95 santime erişene kadarki dönem. Eğitimde fırsat eşitliği, sosyal hayatta eşitlik diyorsak çocuklarımıza eşit imkanlar vermek mecburiyetindeyiz. Yaklaşık 30 bin civarında öğrencimizin beslenme çantalarına kuru üzümden fındığa beslenme değeri yüksek hem de doymalarını sağlayacak malzeme koyuyoruz. Çocuklarımızın bu yaşlarda alacakları eğitimden gıdaya hepsinin gelecekleri için çok belirleyici olacağını biliyoruz. İşbirliği ile projeyi tüm Türkiye’ye güçlü bir şekilde yayacağız” diye konuştu.

“İzmir’den Öğreneceklerimiz Var”

Beylikdüzü Belediye Başkanı Mehmet Murat Çelik ise “Çocuklarımıza yetemiyoruz diyen annelerin feryadını duyduk. Öğrencilerin beslenme çantalarına koyacakları hiçbir şey yoktu. Bugün burada İzmir Büyükşehir Belediyesi ve İzmir95 projesiyle entegrasyonla bizim de İzmir’den öğreneceklerimizle inşallah 15 Mayıs’tan sonra genel başkanımızın da söylediği gibi hiçbir çocuğun yatağa aç girmediği düzeni kuracağız. Hiçbir çocuğun kaderi yoksulluk olamaz. Tunç Başkan’ımızın burada uyguladığı proje muhteşem. Mutlaka öğrenip Beylikdüzü’nde uygulayacağımız projelerden olacak” dedi.

Haberİzmir95 projesi nedir?

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Boğaziçi Üniversitesi Psikoloji Araştırmaları ve Uygulama Merkezi (BÜPAM) Bebek95 Erken Çocukluk Birimi ile işbirliği yaparak İzmir95 projesini başlattı. Bu proje, hamilelik ve doğum sonrası dönemlerde annelere ve çocuklarına destek olmayı hedefliyor. Pilot bölgeler olan Konak, Menemen, Tire ve Menderes’te başlatılan proje, bu yıl binin üzerinde ev ziyareti gerçekleştirdi ve şu an kentin 30 ilçesinde yaygınlaştırılmaya devam ediyor.

 

Proje, ismini Dünya Sağlık Örgütü tarafından sağlıklı bir çocuğun ortalama boyunun 95 cm olduğu gerçeğinden alıyor. Ev ziyaretçileri, gebeliklerinin yedinci ayında başlayarak doğum öncesi dönemde 3 kez ve doğumdan sonra 2 haftada bir olmak üzere çocuk 1 yaşına gelene kadar aileyi toplamda 27 kez ziyaret ediyor. Bu ziyaretlerde, bebeklerin sağlıklı bir şekilde büyümesi için gerekli bilgiler veriliyor ve ailelere bebeklerin gelişimini destekleyen oyunlar ve kitaplar tanıtılıyor.

İzmir95 projesi, annelerin kendilerini daha güvende hissetmelerini sağlıyor ve aileleri Büyükşehir Belediyesi’nin tüm hizmet ve projeleriyle buluşturuyor. Proje kapsamında, 0-3 yaş arasındaki bebekleri ve ebeveynleri kapsayan seminerler, atölye çalışmaları ve ebeveyn rehberliği programları da düzenleniyor.

Proje kapsamında, anne adaylarına “Gebe Beslenme Paketi” de dağıtılıyor. “İyi bir başlangıç her çocuğun hakkı” sloganıyla yola çıkan proje kapsamında, gebeliğinin 4. ayından başlayarak 9. ayın sonuna kadar 5 ay boyunca sağlıklı gıda paketi dağıtılıyor.

 

 HABER MERKEZİ
(E.S)

Bakmadan Geçme