Sahipsiz yavrular adeta sevgi banyosu yaptı

Hayvanları Koruma Günü dolayısıyla Türkiye'nin bir çok yerinde renkli etkinlikler düzenlendi. Düzce'de ise barınaklardaki sahipsiz yavru kedi ve köpekler çocuklarla buluştu. Atmosferdeki sevgi oranı yükseldi, ortaya çok güzel görüntüler çıktı. 

Düzce'de gerçekleştirilen bir etkinlikte ise çocuklar ve vatandaşlar barınakta yaşayan sahipsiz yavru hayvanlarla buluştu. Düzce Belediyesi'nin sokak hayvanlarının sahiplendirilmesi amacıyla başlattığı projede, özellikle çocuklar barınaktaki yavru köpeklerle uzun süre vakit geçirdi. 

Sahipsiz yavrular adeta sevgi banyosu yaptı
Hayvanları Koruma Günü kapsamında, Düzce Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü'nün öncülüğünde Millet Bahçesi'nde düzenlenen etkinliğe Düzce Valisi Selçuk Aslan, Belediye Başkanı Dr. Faruk Özlü, İl Tarım ve Orman Müdürü Esra Uzun ve Veteriner Hekimler Odası Başkanı Şerif Ali Karanfil gibi isimlerin yanı sıra birçok vatandaş katılım sağladı.

Sahipsiz yavrular adeta sevgi banyosu yaptı

Etkinlikte barınakta bulunan sahipsiz yavru hayvanlar, sahiplenilmek üzere tanıtıldı. Köpek eğitmeni Taner Kurt, protokol üyeleri ve halka köpek eğitimi hakkında bilgiler sundu. Ayrıca okul öncesi ve ilkokul öğrencilerine hayvan sevgisi, bakımı ve korunmasına dair çeşitli bilgiler verildi.

Sahipsiz yavrular adeta sevgi banyosu yaptı

Başkan Faruk Özlü, sokak hayvanlarına dair hassasiyetlerini vurgularken, belediye olarak bu konuda önemli adımlar attıklarını ifade etti. Özlü, Düzce’nin, merkez ilçe ve tüm ilçeleriyle birlikte sahipsiz hayvanlar için koruma barınağı bulunan tek il olduğunu dile getirdi. Özlü ayrıca, sahipsiz hayvanlar için yapılması gereken iki temel konunun kısırlaştırma ve sahiplendirme olduğunu belirterek, düzenlenen etkinliğin bu farkındalığı artırmayı amaçladığını söyledi.

Sahipsiz yavrular adeta sevgi banyosu yaptı

Bakmadan Geçme