Sahte güneş gözlüğü göz sağlığını bozuyor

Güneş gözlüğü hayatımızın vazgeçilmez aksesuarları arasına girdi. Küresel ısınmaya bağlı etkisi artan güneş ışınları yüzünden özellikle...

Sahte güneş gözlüğü göz sağlığını bozuyor
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Güneş gözlüğü hayatımızın vazgeçilmez aksesuarları arasına girdi. Küresel ısınmaya bağlı etkisi artan güneş ışınları yüzünden özellikle yaz aylarında güneş gözlüğü olmadan  sokağa çıkmak imkansız hale geldi. Uzmanlar herkesin kullandığı bu aksesuarla ilgili sahte ürünler konusunda uyarıda bulunuyor.

Güneş ışınlarından korunmak ve göz sağlığını korumak için ucuz ürünlerden kaçınılmasını isteyen uzmanlar, sahte ürün kullanımının katarakta, dolayısıyla körlüğe neden olabildiği konusunda uyardı.

“BİLİNEN MARKALARI TERCİH EDİN”

Gaziantep Optisyen Gözlükçüler Odası Başkanı ve Uzman Optikçi Cuma Reyhan, sahte gözlükleri orijinalinden ayırt etmenin çok zor olduğunu belirterek, merdiven altı üretimlerden uzak durulması gerektiğini söyledi. Optikçi olmayan yerlerden güneş gözlüğü alınmaması konusunda uyaran Reyhan, “Bilinen markaların orijinal ürünleri alınmalı. Orijinal olmayan gözlükler Çin’den geliyor. Dolayısıyla kullanılması fayda sağlamadığı gibi sorunlara da yol açıyor. Güneş gözlüğü almak isteyen öncelikle Sağlık Bakanlığı’ndan ruhsat almış, üniversite mezunu, optisyen diplomalı satıcılara yönelmeli” dedi.

“ULTRAVİYOLE IŞINLARINA KARŞI KORUMAZ”

Sahte gözlük kullanımının göz bozulmasına ve numarasının artmasına sebebiyet verebileceğine dikkat çeken Reyhan, “Sahte güneş gözlükleri, amacına uygun fayda sağlamaz. Öncelikle ultraviyole ışınlarına karşı korumaz. Korumadığı için göz, güneş ışınlarının yarattığı tüm sorunlara açık hale gelir. Katarakt başta olmak üzere pek çok görme sorunu ortaya çıkar. İlerleyen süreçte de körlük sorunları baş gösterebilir. Böyle ciddi sağlık sorunları yaşanmaması için sadece ucuz diye taklit, sahte ürün kullanmamak gerekir. Gözlük fiyatından tasarruf etmek, ilerleyen yaşlarda para ile ölçülemeyecek sorunları doğurur” diye konuştu.

HABER MERKEZİ

 

 

Bakmadan Geçme