Şair ve Yazar Ahmet Ümit, İzmir'de Yırtıcı Kuşlar'ı anlattı

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin düzenlediği İzmir Sanat Söyleşileri'nin ilk konuğu şair ve yazar Ahmet Ümit oldu. İzmirli şair Tuğrul Keskin'in moderatörlüğünde gerçekleştirilen söyleşide, Ahmet Ümit Türkiye'nin çeşitli dönemlerinde yaşadığı siyasi çalkantılara dair anılarını ve yazarlığa nasıl adım attığını İzmirlilerle paylaştı.

Ahmet Ümit, gençlik yıllarından başlayarak hayatındaki dönüm noktalarını anlatırken, yazarlık kariyerine hiç beklemediği bir şekilde yöneldiğini dile getirdi. Özellikle cinayet romanlarına geçiş sürecini ve ünlü karakteri Başkomser Nevzat’ın hikayesini dinleyicilere aktaran Ümit, Türkiye’deki polisiye edebiyatının geldiği noktayı da değerlendirdi.

Yeni Romanıyla İlgili Sürprizler

Ahmet Ümit, kısa süre sonra yayımlanacak olan yeni romanı "Yırtıcı Kuşlar Zamanı" hakkında da bilgi verdi. Başkomser Nevzat karakterinin de yer aldığı bu romanın okurlar için sürprizler barındırdığını belirten Ümit, heyecanla beklenen kitapla ilgili merak uyandırdı. Söyleşinin sonunda izleyicilerden gelen soruları yanıtlayan Ümit, çekilişle belirlenen 20 şanslı okuruna imzalı kitaplarını hediye etti.

İzmir Sanat Söyleşileri Devam Edecek

İzmir Sanat Söyleşileri kapsamında, şair Tuğrul Keskin moderatörlüğünde birçok tanınmış edebiyatçı ve sanatçı İzmirlilerle buluşmaya devam edecek. Etkinliklerde edebiyat ve sanatın yanı sıra gündeme dair konuların ele alındığı keyifli sohbetler gerçekleştirilecek. Ayrıca konukların güncel projelerine ve sanat yaşamlarına dair ayrıntılar da paylaşılacak.

Bakmadan Geçme