• Haberler
  • Asayiş
  • Sakarya'daki patlamanın ilk anları: Yaralı arkadaşlarını böyle taşıdılar

Sakarya'daki patlamanın ilk anları: Yaralı arkadaşlarını böyle taşıdılar

Sakarya'nın Hendek ilçesinde bulunan Oba Makarna fabrikasında meydana gelen patlamanın ardından yaşanan panik dolu anlar, cep telefonu kameralarına yansıdı.

Patlamada 6'sı ağır olmak üzere toplam 28 kişi yaralandı. Patlama sonrası bir yaralının arkadaşları tarafından taşınarak güvenli bölgeye götürüldüğü anlar ve işçilerin yaşadığı korku anbean kaydedildi.

Patlamada 28 Kişi Yaralandı

TEM Otoyolu Hendek gişeleri mevkisinde faaliyet gösteren Oba Makarna fabrikasında çıkan patlama, fabrika çalışanlarını ve çevreyi korkuttu. Patlamada 6'sı ağır olmak üzere toplam 28 kişi yaralanırken, olayın hemen ardından çevre illerden de destek ekipleri bölgeye sevk edildi. Olay yerine ulaşan ekipler, yaralılara hızlı bir şekilde müdahale etti. Durumu ağır olan yaralılar Kocaeli'deki Yanık Merkezi'ne, diğer yaralılar ise Hendek, Akyazı ilçe hastanelerine ve Düzce'deki hastanelere sevk edildi.

Yangın 3 Saat Sonra Kontrol Altına Alındı

Patlama sonrası başlayan yangın yaklaşık 3 saatlik yoğun çalışmaların ardından kontrol altına alınabildi. Ekipler yangının çıktığı değerlendirilen değirmen bölümünde soğutma çalışmalarına devam ederken, olayla ilgili incelemeler sürüyor.

Korku Dolu Anlar Kameraya Yansıdı

Patlama sonrasında işçilerin yaşadığı korku ve panik cep telefonlarına yansıdı. Bir yaralının, arkadaşları tarafından sırtlanarak güvenli bir bölgeye taşındığı anlar kameralar tarafından kaydedildi. Görüntülerde işçilerin olayın şokunu yaşadığı ve can havliyle yaralı arkadaşlarına yardım etmeye çalıştığı görülüyor.

Bakmadan Geçme