• Haberler
  • İzmir
  •  Salça yapımı belediye desteği ile kolaylaşıyor

 Salça yapımı belediye desteği ile kolaylaşıyor

Efes Selçuk Belediyesi, kentin merkez mahalleleri ve köylerinde geleneksel kış hazırlıkları kapsamında önemli bir yer tutan salça yapımını bu yıl da kolaylaştırıyor.

Belediye, her yaz olduğu gibi bu yaz da salça makinesini mahallelere ve köylere taşıyarak vatandaşlara destek veriyor.

Belediye Başkanı Filiz Ceritoğlu Sengel'in öncülüğünde başlatılan ve geçmiş yıllarda halkın memnuniyeti ile karşılanan bu uygulama, bu yıl da kent genelinde devam ediyor. Zafer Mahallesi Çamlık Parkı’nda sabit olarak duran ve belirlenen tarihlerde köylerde ve mahallelerde yer alan salça makineleri, vatandaşların kışlık salça hazırlıklarını büyük ölçüde kolaylaştırıyor.

Belediye Başkanı Sengel, salça yapımında çalışan vatandaşları ziyaret ederek, “Kadınların salça yapımına çok zaman harcadığını fark ettik. Bu işi erkeklerin de üstlenmesi gerektiğini düşündük ve arkadaşlarımız salça makinesiyle onlara yardım etmeye başladı. Şimdi, Efes Selçuk’ta kadınlar ve erkekler birlikte salça yapıyor. Bereketli ve afiyetli olsun,” dedi.

Efes Selçuklu vatandaşlar, salça yapımının belediyenin sağladığı bu hizmetle çok daha kolaylaştığını belirterek, Belediye Başkanı Filiz Ceritoğlu Sengel’e teşekkürlerini iletti.

Bakmadan Geçme