Saldırı MUAMMASI!

yenikiraz.com’dan Semi Tektaş’ın haberine göre, İzmir'in Alsancak semtinde bulunan İsveç Fahri Konsolosluğu'na silahlı saldırıyla ilgili muamma...

yenikiraz.com’dan Semi Tektaş’ın haberine göre, İzmir’in Alsancak semtinde bulunan İsveç Fahri Konsolosluğu’na silahlı saldırıyla ilgili muamma sürüyor.  Saldırıda yaralanan, avukat ve İsveç Fahri Konsolos Yardımcısı olduğu ileri sürülen Emine T.’nin konsolosluk personeli olduğu belirtildi. İsveç Hükümeti ve Başkonsolosluk saldırı sonrası devreye girdi. Göğsünden ve bacağından yaralanan konsolosluk görevlisinin durumunun ciddiyetini koruduğu öğrenildi.

İsveç’in İstanbul Başkonsolosu Peter Ericson, apar topar İzmir’e geldi. Konuyla ilgili yetkililerden bilgi aldı. Silahlı saldırganın tutuklandığı İsveç yetkililerince iddia edilirken, konunun tüm detaylarıyla incelendiği kaydedildi.

Saldırıdan kısa bir süre sonra olayın failinin Suriyeli olduğu şeklindeki açıklamaların doğru olmadığı, Z.Ö. isimli silahlı saldırganın Ağrı nüfusuna kayıtlı olduğu kaydedildi.

Son dönemde İsveç’te Kuran yakma eylemlerine izin verilmesinin saldırının gerçekleşmesiyle bağlantısının çok yönlü araştırıldığı öğrenildi.

Haber

 

Önceki gün 12.45 sıralarında gerçekleşen saldırıdan yaklaşık iki saat sonra İzmir Valiliği’nin “İlimiz Konak ilçesinde, 01.08 2023 günü saat 12.45 sıralarında zihinsel engelli Z.Ö. isimli şahsın silahlı saldırısı sonucu E.T. isimli vatandaşımız yaralanmış olup, yaralı Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde tedavi altına alınmıştır. Olayın faili ise suç aleti ile birlikte gözaltına alınmış ve konuyla ilgili adlî tahkikat başlatılmıştır” açıklamasının üzerinden ikinci bir açıklama yapması da dikkatlerden kaçmadı.

Olayın ikinci gününde gazeteci ve haber ajanslarının sessizliğe bürünmesi, olayı irdelemeye çalışan bazı basın mensuplarının da bilgi almaması, saldırı olayını tam bir muammaya döndürdü.

Dışişleri Bakanlığı, Aftonbladet’e bir e-posta ile Başkonsolos’un İzmir’e gideceğini yazdı. Söz konusu haberde, “Dışişleri Bakanlığı olayı doğrulayabilir ve İstanbul Başkonsolosluğu ve oradaki personelimiz ile yakın diyalog halindedir. Başkonsolosluk sırasıyla İzmir Fahri Konsolosluğu ve yerel makamlarla iletişim halindedir. Düşüncelerimiz kurban ve ailesiyle birlikte. İsveç Başkonsolosu, durumdan haberdar olmak ve katılımını ifade etmek için yarın İzmir’e gidiyor. Şüpheli fail tutuklandı. Türk polisi olayı soruşturuyor. Dışişleri Bakanlığı, dış temsilciliğe karşı var olan tehdit tablosu veya hangi güvenlik önlemlerinin alındığı konusunda, önlemlerin amacına aykırı olma riski taşıdığından, daha ayrıntılı yorum yapmıyor” ifadelerine yer verildi.

Haber

Haber Merkezi

Bakmadan Geçme