“Salt Bae” lakaplı işletmeciye dava açıldı

Insider'a konuşan davacılar, Nusret Gökçe’nin şöhret ve para hırsına takıntılı olduğunu belirtirken, iş ortamında erkek ağırlıklı...

“Salt Bae” lakaplı işletmeciye dava açıldı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Insider‘a konuşan davacılar, Nusret Gökçe’nin şöhret ve para hırsına takıntılı olduğunu belirtirken, iş ortamında erkek ağırlıklı bir çalışma ortamı olduğunu ve bazı kadın çalışanların cinsiyetçi tavırlarla karşılaştıklarını ifade etti. Bazı eski çalışanlar işletmede Türk olmayan çalışanlara kötü muamele yapıldığını ve ırkçılığa maruz kaldıklarını aktardı.

Angelo Maher isimli bir eski çalışan, Covid-19 yasaklarının kalkmasının ardından işe geri alınmadığını, Türk çalışanların ise yeniden işe alındığını belirtti ve ırkçılıkla karşılaştığını söyledi. İşletmede çalışan başka bir kadın ise erkek çalışanların kendisine tacizde bulunduğunu ve daha açık kıyafetler giymesi konusunda uyarılar aldığını dile getirerek saygı görmediklerini ifade etti.

Bunun yanı sıra, işletmenin New York şubesinde eskiden barda çalışan Elizabeth Cruz isimli bir kadın da cinsiyetçi tavırlarla karşılaştığını ve ilk gününde kendisinden kısa etek, yüksek topuklu ayakkabı ve dekolteli üst giymesi istendiğini belirtti.

Haber Merkezi

Bakmadan Geçme