• Haberler
  • Gündem
  • Şampiyon babanın şampiyon kızları Dünya Kupası yolunda

Şampiyon babanın şampiyon kızları Dünya Kupası yolunda

Muğla'nın Marmaris ilçesinde yaşayan ve 6 yaşında spor ile tanışan Milli Takım Antrenörü Terkan Ercan Marmaris'teki...

Muğla’nın Marmaris ilçesinde yaşayan ve 6 yaşında spor ile tanışan Milli Takım Antrenörü Terkan Ercan Marmaris’teki salonunda şampiyonlar yetiştirmeye devam ediyor. Eşi Hilal Ercan’ın da kick boks antrenörlüğü yaptığı Ercan’ın kızları da 2 yaşında başladıkları kick boksta önemli başarılar elde etti. Şampiyon aileden 14 yaşındaki Hira Ercan en son Türkiye şampiyonu, 11 yaşındaki Alya Ercan ise Avrupa şampiyonu ve dünya üçüncüsü olarak tarihe geçti.
En son Türkiye Cumhuriyeti’nin 100. yılı olması sebebi ile bu yıl İstanbul’da düzenlenen Dünya Kick Boks Organizasyonları Birliği (WAKO) Avrupa Gençler, Yıldızlar ve Minikler Kick Boks Şampiyonası’nda finalde İngiliz rakibini 16-8 yenerek altın madalya ve şampiyonluk kupasını almaya hak kazanan Alya Tercan İstiklal Marşı’nı Avrupa’ya dinletti. Geçtiğimiz Mayıs ayında Kick Boks Dünya Kupası’nda minikler yaş kategorisinde dünya üçüncüsü olan Ayla Ercan, İstanbul’da düzenlenen turnuvada da minikler 47 kilogramda Avrupa Şampiyonu olan 11 yaşındaki Alya Ercan hedefinin dünya şampiyonluğu olmak olduğunu belirtti.
2 yıldır müsabakalara katılan ve 2023 yılında 40’tan fazla maça çıkan 11 yaş 47 kilodaki ve minikler kategorisinde yarışan milli sporcu Alya Ercan, “Kick boks Avrupa şampiyonuyum. Aynı zamanda dünya üçüncüsü oldum. Bana bu gururu sağladığı babam Terkan Ercan’a çok teşekkür ederim. Hedefim dünya şampiyonu olmak. İnşallah dünya şampiyonu olacağım. Önümüzde Türkiye şampiyonaları var. Onları geçtikten sonra dünya şampiyonası var ona gideceğim. Okuldan çıktıktan sonra zaten boksa geçtiğim için ders çalışmaya çok zamanım olmuyor. 5’te gidiyorum, 9 gibi çıkıyorum ama yine de derslerimi ihmal etmemeye çalışıyorum. O yüzden yoğun bir süreç oluyor benim için” diyerek arkadaşlarının da onunla birlikte kick boksa heveslenip başladığını belirtti.

HABER MERKEZİ

Bakmadan Geçme