Şampiyon Hamilton gözyaşlarına boğuldu

Formula 1 heyecan bu hafta Britanya, Silverstone'da düzenlendi. Uzun süredir yarış kazanamayan İngiliz pilot Lewis Hamilton,...

Formula 1 heyecan bu hafta Britanya, Silverstone’da düzenlendi. Uzun süredir yarış kazanamayan İngiliz pilot Lewis Hamilton, Silverstone’da 9. kez kazanarak pistte en çok yarış kazanan pilot unvanını aldı. Bu zafer Hamilton’ın kariyerindeki 104. zaferi oldu.

Yarışın henüz başında yağışın gelmesi pilotları büyük ölçüde sarstı. Hamilton, Verstappen, Russel Piastri ve Norris’in podyum için mücadele ettiği yarışta, ilk pitsoplarda ıslak zemin lastiklerine geçildi.

Son 15 tur kala yağmurun durması ve pistin kurumasıyla yeniden kuru zemin lastiklerine geçilirken, Lando Norris ve Lewis Hamilton yumuşak lastiği. Verstappen ise sert lastiği tercih etti. Uzun virajların olduğu pistte lastik aşınmalarının çok fazla olması Verstappen’e büyük avantaj sağladı. Verstappen Norris’i geçse de zamanı Hamilton’u geçmeye yetmedi.

Haber

GÖZYAŞLARINA BOĞULDU

Bu sonuçla Hamilton kariyerinin 104’üncü Silverstone’da ise 9’uncu galibiyetini kazandı. Uzun bir zaman sonra yarış kazanan 7 kere dünya şampiyonu olan Lewis Hamilton, gözyaşlarına hakim olamadı.

HABER MERKEZİ 

Bakmadan Geçme