• Haberler
  • Spor
  • Şampiyonlar Ligi maçında Filistin pankartı

Şampiyonlar Ligi maçında Filistin pankartı

İskoçya'nın köklü futbol takımlarından Celtic, UEFA Şampiyonlar Ligi'nde oynadığı Slovan Bratislava maçında taraftarlarının Filistin'e desteğiyle gündeme geldi. Celtic Park'ta oynanan mücadelede, Celtic taraftar grubu Green Brigade, Filistin'e yönelik destek pankartları ve bayraklarıyla dikkat çekti.

Celtic'in birçok iç saha maçında İsrail'in Filistin üzerindeki işgaline karşı duruş sergileyen taraftarları, bu maçta da geleneği bozmadı. Maç sırasında tribünlerde açılan dev pankartta, "Size zulmedebilirler, sizi hapsedebilirler ama asla cesaretinizi kıramazlar. Gazze, Cenin, Tulkarm, Nablus, asla yalnız yürümeyeceksiniz." mesajı yer aldı. Bu pankart, İsrail'in Filistin üzerindeki saldırılarına karşı bir dayanışma ifadesi olarak yorumlandı.

Celtic taraftarları, Filistin bayrakları ile tribünlerde renkli ve anlamlı bir görüntü sergilerken, futbol dünyasına da İsrail saldırılarına karşı birlik çağrısı yaptılar. Celtic’in "Yeşil Tugay" olarak bilinen taraftar grubu, sık sık sosyal ve politik konulardaki duyarlılığıyla biliniyor.

Bakmadan Geçme