• Haberler
  • Spor
  • Şampiyonlar Ligi, UEFA ve Konferans Ligi'nde yeni format

Şampiyonlar Ligi, UEFA ve Konferans Ligi'nde yeni format

Bu sezon itibariyle UEFA, düzenlediği 3 büyük Avrupa kupasında önemli değişikliklere imza atıyor. Takım sayısının artmasıyla birlikte, turnuvaların kura çekimi sisteminde de köklü değişiklikler yapılacak.

Avrupa futbolunun en prestijli organizasyonu olan Şampiyonlar Ligi'nde, play-off turu rövanş karşılaşmaları bugün başlıyor. Yarın oynanacak maçların ardından, Şampiyonlar Ligi grup aşamasına katılacak takımlar netlik kazanacak.

AVRUPA LİGİ VE KONFERANS LİGİ'NDE KRİTİK GÜNLER

Avrupa Ligi ve Konferans Ligi'nde de yarın ve perşembe günü oynanacak karşılaşmaların ardından, lig aşamasına kalacak takımlar belli olacak. Bu heyecan verici mücadelelerde hangi takımların bir üst tura çıkacağı merakla bekleniyor.

UEFA'NIN YENİ FORMATINDA NELER DEĞİŞECEK?

UEFA, bu sezon itibariyle Avrupa kupalarında yeni bir formatın uygulanacağını duyurdu. Yeni formatta, turnuvalardaki takım sayısı 32'den 36'ya çıkacak. Grup aşaması tamamen kaldırılırken, son 16 turuna kalacak takımlar, lig aşamasının ardından belirlenecek.

LİG AŞAMASI NASIL İŞLEYECEK?

Kura çekiminin ardından, lig aşamasında 36 takım, 8 maç oynayacak. Bu maçların sonunda, ilk 8'e giren takımlar doğrudan son 16 turuna kalacak. 9 ile 24. sıradaki takımlar ise play-off oynayacak ve bu play-off turunu geçen 8 takım daha son 16 turuna yükselecek. Bu yeni lig sistemi, UEFA'nın düzenlediği 3 büyük turnuvada da uygulanacak. Şampiyonlar Ligi ve Avrupa Ligi'nde takımlar, ilk aşamada 8 maç oynarken, Konferans Ligi'nde son 16 turuna kalabilmek için 6 maç oynayacaklar.
 

Bakmadan Geçme