Sanayicilere koku sorununa yönelik çağrı

İZSU Genel Müdürü Ali Hıdır Köseoğlu, İzmir'deki koku sorunu ve çözümü için hayata geçirilen yatırım ve...

Sanayicilere koku sorununa yönelik çağrı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

İZSU Genel Müdürü Ali Hıdır Köseoğlu, İzmir’deki koku sorunu ve çözümü için hayata geçirilen yatırım ve projelerle ilgili görüşmek üzere AOSB yönetimi ile bir araya geldi. İZSU’nun Çiğli Atıksu Arıtma Tesisi’nde ve ilçe genelinde yürüttüğü çalışmalarının paylaşılmasının ardından bölgede üretim yapan tesislerin kokuyu en aza indirgemek için gerekli yatırımları yapmaları konusunda görüş birliğine varıldı.

“GEREKLİ YATIRIMLAR YAPILMALI”

İZSU yönetimi, körfezin temizliği için hayati önem taşıyan Çiğli Atıksu Arıtma Tesisi’nde ve ilçe genelinde yürütülen projeleri AOSB yönetimi ile paylaştı. Bölgede üretim yapan fabrika yöneticilerin de katılım sağladığı görüşme kapsamında Atatürk Organize Sanayi Bölgesi içerisinde solvent bazlı üretim yapan fabrikalardan kaynaklanan keskin kokuların önüne geçmek için de tesislerin yetkilileriyle görüşmeler gerçekleştirildi. Tesislerin kokuyu en aza indirecek önlemleri alması ve gerekli yatırımları yapmaları konusunda görüş birliğine varıldı.

ARITMAYA BAKIM ONARIM 

Başkan Soyer’in açıkladığı yol haritası kapsamında Çiğli İleri Biyolojik Atıksu Arıtma Tesisi revize ediliyor. Temmuz 2023’te tamamlanması planlanan genel revizyon inşaatı kapsamında İzmir’in nüfusunun yüzde 70’ine hizmet veren tesisin yıllara bağlı oluşan bakım onarım eksiklikleri tamamlanıyor, arıtma suyunun veriminde yüksek artış sağlanıyor.

4. FAZ’A İHTİYAÇ DUYULUYOR

Büyük Kanal Projesi kapsamında inşa edilen ve 2000 yılından bu yana 7 gün 24 saat kesintisiz olarak çalışan, günlük 604 bin 800 metreküp kapasiteli Çiğli İleri Biyolojik Atıksu Arıtma Tesisi, şu anda 3 faz olarak hizmet veriyor. Nüfus artışına bağlı olarak artması öngörülen atık su debisinin karşılanması ve mevcut arıtma veriminin sürdürülebilirliğinin sağlanması için mevcut fazlara ek olarak 4. Faz’ın devreye alınmasına ihtiyaç duyuluyor.

Haber Merkezi

Bakmadan Geçme