• Haberler
  • Genel
  • Şanlıurfa’da 10 bin personel çamur temizliyor

Şanlıurfa’da 10 bin personel çamur temizliyor

Şanlıurfa’da 16 kişinin hayatını kaybettiği sel felaketi sonrasında 2 bini asker olmak üzere yaklaşık 10 bin personel, çamurla kaplanan kenti temizlemeye başladı.

Şanlıurfa’da 10 bin personel çamur temizliyor
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Şanlıurfa’da 16 kişinin hayatını kaybettiği sel felaketi sonrasında 2 bini asker olmak üzere yaklaşık 10 bin personel, çamurla kaplanan kenti temizliyor.

Kentte 15 Mart`ta etkili olan sağanağın ardından Karakoyun, Cavsak, Karaköprü ve Sırrın dereleri taşıp, sele yol açtı. Abide Köprülü Kavşağı alt geçidi ile Veysel Karani, Akabe ve Süleymaniye mahalleleri, selin en çok etkilediği noktalar oldu. Abide Köprülü Kavşağı ile bazı binaların bodrum katlarında 16 kişi, hayatını kaybetti. Felakette ekiplerin yaptığı çalışma ile çok sayıda kişi de kurtarıldı. Selden etkilenen Mance ve Karakoyunlu mahallelerinde başlatılan çamur temizleme çalışmaları devam ediyor.

Söz konusu temizlik çalışmalarında polis ve jandarmanın TOMA`ları da kullanılıyor. Bölgede yürütülen çalışmaları takip eden Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül, alt geçidin peyzaj çalışmalarının ardından trafiğe açılacağını belirtti.

Bakmadan Geçme