• Haberler
  • Gündem
  • Sarıyer’deki Santa Maria Kilisesi’ndeki saldırıya yönelik Yerlikaya'dan açıklama

Sarıyer’deki Santa Maria Kilisesi’ndeki saldırıya yönelik Yerlikaya'dan açıklama

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, gece saatlerinde saldırıya ilişkin basın açıklaması yaparak, olayın ardından 30’dan fazla adrese...

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, gece saatlerinde saldırıya ilişkin basın açıklaması yaparak, olayın ardından 30’dan fazla adrese düzenlenen operasyonlarda 47 kişinin gözaltına alındığını belirtti. Yerlikaya, saldırganların yabancı uyruklu olduğunu ve DEAŞ üyesi olduklarını değerlendirdiklerini ifade etti. Yakalanan şüphelilerin birinin Tacikistanlı, diğerinin Rusyalı olduğunu aktaran Bakan, İstanbul Emniyeti’nin hızlı ve etkili operasyonlarından dolayı teşekkür etti. Ayrıca, İstanbul’un medeniyetin başkenti olarak farklı dinlere ev sahipliği yapmaya devam edeceğini vurgulayarak, teröre karşı kararlı bir mücadele sürdüreceklerini belirtti.

İçişleri Bakanı, terörle mücadele kapsamında IŞİD’e yönelik 1 Haziran 2023’ten bu yana gerçekleştirilen operasyonlara dair bilgiler de paylaştı. Bu çerçevede toplam 1046 operasyon yapıldığını, 2 bin 86 şüphelinin gözaltına alındığını ve bunlardan 529’unun tutuklandığını açıkladı.

ADALET BAKANI TUNÇ’TAN AÇIKLAMA GELDİ

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç da sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada, saldırıya ilişkin yürütülen soruşturmanın çok yönlü ve titizlikle sürdürüldüğünü belirtti. Zanlıların yakalandığını ve bağlantılarına yönelik soruşturmanın devam ettiğini ifade eden Tunç, hayatını kaybeden vatandaşın yakınlarına başsağlığı diledi. Bakan Tunç, terör örgütlerine ve şer odaklarına karşı milletin huzur ve güvenliğini koruma kararlılığını vurgulayarak, fırsat verilmeyeceğini belirtti.

Haber Merkezi

Bakmadan Geçme