• Haberler
  • Gündem
  • Sarıyer’deki Santa Maria Kilisesi’ne yönelik saldırıda 51 kişi gözaltına alındı

Sarıyer’deki Santa Maria Kilisesi’ne yönelik saldırıda 51 kişi gözaltına alındı

Operasyonlar sonucunda şüphelilerin Tacikistan, Rusya ve Türkiye vatandaşı oldukları belirlendi. Saldırıyı gerçekleştiren Tacikistan uyruklu A.K. ile...

Operasyonlar sonucunda şüphelilerin Tacikistan, Rusya ve Türkiye vatandaşı oldukları belirlendi. Saldırıyı gerçekleştiren Tacikistan uyruklu A.K. ile Rusya uyruklu D.T. ile birlikte 51 kişi gözaltına alındı. Bu kişilerden 23’ü sınır dışı edilmek üzere geri gönderme merkezine teslim edilirken, 28 şüphelinin emniyetteki işlemleri devam ediyor.

Operasyonlar sırasında şüphelilerin araçlarının Tacikistan, Rusya ve Türkiye arasında gidip geldiği belirlendi. Ayrıca, saldırıda kullanılan aracın 1 sene önce Polonya’dan getirildiği, bu süre içinde hiç trafiğe çıkmadığı ve olay günü şüpheliler tarafından kullanıldığı tespit edildi. Aracı getiren kişinin ise 2 gün kaldıktan sonra geri döndüğü öğrenildi.

Saldırı sırasında A.K.’nin silahının tutukluk yapması üzerine panikleyen şüphelilerin kaçtığı belirlendi. İstanbul Latin Katolik Kilisesi Havarisel Reisi, yapılan operasyonlardaki başarı için teşekkürlerini ileterek, kiliselerde güvenlik önlemlerinin artırılması çağrısında bulundu.

Haber Merkezi

 

Bakmadan Geçme