Schumann tutkusu albüm getirdi

Çocukluk hayalini gerçekleştiren Başar Can Kıvrak, Schumann'ın eserlerine neden bu kadar bağlı? Piyanoya geç başlayan bir sanatçının başarı hikayesi nasıl şekillendi? 'Director's Cut' albümü Schumann hayranlarına hangi sürprizleri sunuyor? Albümün adı neden 'Director's Cut' olarak seçildi? Bu adın arkasındaki hikaye nedir?

Yaşar Üniversitesi Sanat ve Tasarım Fakültesi Müzik Bölümü Dr. Öğretim Üyesi Başar Can Kıvrak, çocukluğundan beri hayran olduğu Robert Schumann’ın solo piyano eserlerinden oluşan ilk albümünü müzikseverlerin beğenisine sundu. Radyo Borusan Klasik tarafından Ocak 2025 ayın yorumcusu seçilen Kıvrak’ın "Director’s Cut" adını taşıyan albümü, Schumann’ın çoğu ülkemizde ilk kez kaydedilen dört önemli eserini içeriyor. Ada Classical etiketiyle tüm dijital platformlarda yerini alan albüm, aynı zamanda bu ay içerisinde CD formatında da müzik mağazalarında satışa sunulacak.

‘’GEÇ BAŞLADIM AMA BÜYÜK AŞKIM VARDI''

Schumann tutkusu albüm getirdi

Başar Can Kıvrak, piyanoya geç başlamasına rağmen bu alanda büyük bir başarı yakaladı. “10 yaşında piyanoya başladım. 3 yıl tamamen bıraktıktan sonra, ortaokulu bitirdikten sonra 15 yaşında tekrar piyanoya döndüm ve aileme piyanist olmak istediğimi söyledim,” diyen Kıvrak, sanat kariyerine bu kararla başladı. Bilkent Üniversitesi’nde müzik eğitimi alan Kıvrak, Moskova Çaykovski Devlet Konservatuvarı’nda æş6renim görerek kültürel birikimini daha da derinleştirdi.

SCHUMANN'A ADANMIŞ BİR KARİYER

İlk başlardan itibaren Robert Schumann’a hayranlığını saklamayan Kıvrak, ünlü piyanist Eliso Virsaladze ile olan çalışmasının kendisi için bir dönüm noktalarından biri olduğunu belirtti. Moskova’ya gitme nedeninin Virsaladze olduğunu dile getiren Kıvrak, “Schumann’ın birçok eserini Virsaladze ile çalışıp her konserinde ve kaydında derin bir bağ kurdum. Bu, basit bir beğeninin ötesinde, piyanist ve besteci arasındaki derin bir bağ,” dedi.

EŞSİZ BİR ALBÜM

Üc yıllık özenli bir çalışmanın ürünü olan “Director’s Cut”, Schumann’ın en nadir eserlerinden bazılarını içeriyor. Albümde yer alan 3 no’lu piyano sonatını, Schumann’ın ilk bestelediği haliyle icra eden Kıvrak, eserlerin doğal ve tam haliyle dinleyiciye ulaşmasını sağlamış. Kıvrak, bu albümün özgün ve nadir bir çalışma olduğunu vurgularken, dinleyicilere unutulmaz bir müzikal deneyim sunmayı amaçladığını belirtti.

 

 

 

Bakmadan Geçme