• Haberler
  • Yerel
  • Şebnem Bursalı Konak Belediyesi'nden özür bekliyor

Şebnem Bursalı Konak Belediyesi'nden özür bekliyor

Konak Belediyesi tarafından hazırlanan 2025-2029 Stratejik Planı'nda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın fotoğrafının yer almamasına tepki gösteren AK Parti İzmir Milletvekili Şebnem Bursalı, 'yapılan hareket devlete ve millete saygısızlıktır' ifadelerini kullandı.

Konak Belediyesi tarafından hazırlanan 2025-2029 Stratejik Planı yayımlandı.

Planda Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın fotoğrafının yern almaması ise tepkilere neden oldu. AK Parti İzmir Milletvekili Şebnem Bursalı, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın fotoğrafına yer verilmemesinin büyük bir saygısızlık belireterek, konunun muhatabı Konak Belediye Başkanı Nilüfer Çınar Mutlu’dan bir açıklama beklediklerini söyledi.

Cumhurbaşkanı'nın tüm milleti temsil eden bir makam olduğunu söyleyen Bursalı, Cumhurbaşkanı'nın fotoğrafına yer verilmemesinin sadece Cumhurbaşkanına değil, devlete ve millete karşı bir saygısızlık olduğunu belirtti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'a saygı gösterilmesi gerektiğine vurgu yapan Bursalı, bu tür stratejik belgelerde Cumhurbaşkanı'nın fotoğrafına yer vermemenin, belediyelerin toplumsal sorumluluklarına aykırı olduğunu söyledi.

Yapılan hatadan bir an önce dönülmesi gerektiğini ifade eden Bursalı, Konak Belediye Başkanı Nilğfer Çınarlı Mutlu'nun özür dilmesi gerektiğini belirterek, kendisini devletin makamlarına ve milletin değerlerine daha fazla saygı göstermeye davet etti.

Bakmadan Geçme