• Haberler
  • Gündem
  • Seçil Erzan olayında yeni gelişme! O isimle konuşmaları ortaya çıktı!

Seçil Erzan olayında yeni gelişme! O isimle konuşmaları ortaya çıktı!

DenizBank’ın Levent’teki şube müdürü Seçil Erzan’ın kırık telefonundaki 181,538 adet mesajın incelenmesi tamamlandı. Telefonunda ‘Fatih Terim...

DenizBank’ın Levent’teki şube müdürü Seçil Erzan’ın kırık telefonundaki 181,538 adet mesajın incelenmesi tamamlandı. Telefonunda ‘Fatih Terim Yeni’ adlı kişiyle 371 kez mesajlaştığı tespit edildi.

Spor dünyasının tanınmış isimleri Arda Turan, Emre Belözoğlu, Fernando Muslera ve Selçuk İnan’ın da aralarında bulunduğu 21 mağdurun dolandırılması iddiasıyla tutuklu yargılanan DenizBank’ın şube müdürü Seçil Erzan’ın beyaz kırık telefonu ve bir SIM kartı incelendi. Yapılan çözümlemelerin raporu tamamlandı ve bilirkişi raporu İstanbul 41. Ağır Ceza Mahkemesi’ne sunuldu.

Rapora göre, telefonun arka kasası kırık ve parçalanmıştı. Erzan’ın öncelikle sanıklar ve mağdurlarla mesajlaşmaları, ardından avukatının belirttiği kişilerle mesajlaşmaları ve daha sonra telefon içindeki mesajların detaylı bir analizi raporda yer aldı.

371 KEZ MESAJLAŞMA

Bilirkişi raporunda Erzan’ın ‘Fatih Terim Yeni’ adlı kişiyle 371 kez mesajlaştığı ortaya çıktı. Raporda Arda Turan, Candaş Gürol, Musa Mert Çetin, Emre Çolak, Atilla Yörük, İbrahim Çağlar, Fernando Muslera’nın da aralarında bulunduğu kişilerin mesaj kayıtları da bulunuyor.

Raporda, silinmiş veya mevcut 181,538 adet mesajın incelendiği ve bunların bin 972 ayrı hesap ve numarayla yapıldığı belirtildi. Bunların içinde 176,095 WhatsApp mesajı, 2,284 Instagram mesajı, 450 iMessages mesajı, 2,709 SMS ve recents mesajı yer alıyordu. 74 farklı kişiyle yapılan ve dava ile ilgili olabileceği düşünülen mesajlar ayrıntılı olarak incelendi.

ÇEŞİTLİ ARAMALAR

Telefonun internet aramalarında 11 Şubat 2023 tarihinde “Gürcistan’dan para”, “Gürcistan’da para birimi”, 30 Mart 2023 tarihinde ise “kg altın kaç tl”, “kg altın”, “1 kg altın kaç tl” gibi aramalar yapıldığı belirtildi.

Telefonda bulunan 59,027 adet fotoğraf da incelendi. Dava konusuyla ilgili olabileceği düşünülen fotoğrafların silindiği, ancak bilirkişinin bu fotoğrafları geri getirdiği belirlendi.

2,175 SES KAYDI

Diğer taraftan, telefonun içinde bulunan 2,175 ses kaydı, 793 video ve 19 not haftalarca detaylı olarak incelendi, ancak dava ile ilgili herhangi bir bulguya rastlanmadığı vurgulandı. Erzan’ın SIM kartının açılmadığı ve PIN kodunun bilinmediğinden içeriğine ulaşılamadığı ifade edildi.

Bilirkişi raporunda Erzan’ın ‘Fatih Terim Yeni’ isimli kişiyle yaptığı bir mesajda, Terim’in 2021’de 3,889,577 TL’lik vadeli mevduat hesabının açıldığına dair gelen bir mesajı Erzan’a gönderdiği ve Erzan’ın ise bu mesaja karşılık olarak, “Hocam günlük yaptırdım kulüp yarın gönderirse 4’e tamamlayıp kalan tutarı fonda diğer harcamalar için tutarız diye” şeklinde cevap verdiği, Terim’in ise, “20,000 $’ı buradan mı aldık?” şeklinde yanıt verdiği belirtildi.

Haber Merkezi

Bakmadan Geçme