• Haberler
  • Siyaset
  • Seçim güvenliği için 596 bin güvenlik personeli görev başında

Seçim güvenliği için 596 bin güvenlik personeli görev başında

Seçim güvenliği için 596 bin güvenlik personeli görev başında bulunuyor. Türkiye bugün 13’üncü cumhurbaşkanını seçmek için...

Seçim güvenliği için  596 bin güvenlik personeli görev başında
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Seçim güvenliği için 596 bin güvenlik personeli görev başında bulunuyor. Türkiye bugün 13’üncü cumhurbaşkanını seçmek için ikinci kez sandık başına giderken, İçişleri Bakanlığı seçimde herhangi bir sorun yaşanmaması ve güvenliğin kontrol altında tutulması için çeşitli önlemler aldı. Türkiye genelinde toplamda 324 bin 409 polis, 193 bin 879 jandarma, 2 bin 640 Sahil Güvenlik personeli, 58 bin 648 güvenlik korucusu ve 17 bin 189 gönüllü güvenlik korucusu görevlendirildi.

İçişleri Bakanlığı Güvenlik ve Acil Durumlar Koordinasyon Merkezi (GAMER), seçim harekât merkezi olarak faaliyet gösterecek ve 81 ildeki gelişmeler canlı olarak takip edilecek.

DRONLAR DA GÖREVDE

Emniyet Genel Müdürlüğü’nde bir güvenlik merkezi kuruldu ve 81 ile video konferans yoluyla canlı bağlantı sağlanacak. Helikopterler, İHA’lar (İnsansız Hava Araçları) ve dronlarla elde edilen görüntüler anlık olarak merkeze aktarılacak.

BİLİŞİM EKİPLERİ GÖREVDE

Seçim sırasında sosyal medya platformlarında olası dezinformasyon, “seçim suçları” ve “provokatif paylaşımlar” takip edilebilmesi için “bilişim suçları ile mücadele ekipleri” görevlendirildi. Sosyal medya platformlarında suç unsuru tespit edilen paylaşımların sahipleri hakkında hızlıca adli ve idari işlemler başlatılacak.

ELEKTRİK KESİNTİSİNE ÖNLEM

Ayrıca, olası elektrik kesintilerine karşı ilgili kurumlarla koordinasyon sağlanarak jeneratörler, güç kaynakları ve aydınlatma sistemleri hazırda bulundurulacak. Toplu buluşma alanları, turistik bölgeler, havaalanları, deniz limanları, otobüs terminali, tren istasyonu, çarşılar, alışveriş merkezleri, pazarlar, metro istasyonları gibi halkın yoğun olarak bulunduğu yerlerde olası eylemlere karşı da tedbirler alınacak.

Bakmadan Geçme